27 Eylül 2024 Cuma

Özerk Yönetim: Depremzedelere desteği sürdüreceğiz

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi deprem bölgelerine ulaştırmak istediği yardımların Suriye ve Türkiye hükümetleri tarafından engellenmesine ilişkin resmi sitesinden açıklama yayınladı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Suriye rejiminin denetimindeki ve işgal bölgelerindeki depremzedelerle dayanışma amaçlı ulaştırmak istediği yardımların engellenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Özerk Yönetim açıklamasında, bölgeyi etkisi altına alan insani felaketlerin başlamasıyla birlikte Suriye'nin afet bölgelerine insani yardım konvoylarını göndermek için tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydetti.

Şam hükümetinin ve işgal altındaki bölgelere yardımlar gönderilmek istendiğini fakat her iki tarafça da reddedildiği kaydedildi. Sürdürülen diplomatik faaliyetler sonucunda Suriye bölgesine yardımların gönderildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Arabulucular tarafından yapılan ısrar ve çabaların ardından acil insani yardım olarak Şêxmeqsûd, Şehba ve Şam hükümeti bölgelerine 100 tanker mazot gönderildi."

Depremzedelerle dayanışmanın, insani, manevi ve ulusal bir görev olduğu belirtilen açıklamada, depremzedelerin ihtiyaçlarına destek vermeye devam edecekleri vurgulandı. Özerk yönetim yaptığı açıklamada tüm tarafların bu insanlık durumuna ayrım yapmadan yaklaşması, insan emeğini engellememesi ve bu trajik durumun sorumluluğunu üstlenmesi istendi.