27 Eylül 2024 Cuma

'Organize ırkçılığın normalleştirilmesine izin vermeyelim'

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Amedspor'a dönük ırkçı saldırılara tepki gösterdi ve "Her türlü faşizan siyasete ve uygulamaya hep birlikte karşı çıkalım" çağrısında bulundu.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Amedspor'un Bursaspor taraftarları ve oyuncuları tarafından uğradığı ırkçı saldırılara tepki gösterdi. Attalos Meydanında düzenlenen basın açıklamasında "Futbolda ırkçı saldırılara hayır" pankartı açıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Kemal Bülbül'ün de katıldığı eylemde açıklamayı Hülya Hasbay okudu.

Amedspor'un yanında olduklarını vurgulayan Hasbay, saldırıların maçtan bir gün öncesinde Amedsporlu futbolcuların kaldığı otelin önünde ırkçı sloganlar ve havai fişeklerle başladığını, polisin gözü önünde devam ettiğini hatırlattı.

Tribünlerde beyaz toros ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarının açılması, Amedsporlulara dönük fiziki ve sözlü saldırılarla devam eden ırkçılığın sıradan bir grup taraftarın planı olmadığını kaydeden Hasbay, "Buna yol veren başta Valilik ve Emniyet olmak üzere, maçın oynanmasına izin veren TFF, o suç materyallerinin tribünlere taşınmasına izin veren ve sahada dahi önlem almayan tüm görevliler açık şekilde suçludur, suça bulaşmıştır. Derhal istifa etmelidirler. Hükümet istifa seslerine bir kaşık suda fırtına koparanlar, açık ırkçılık karşısında sus pus olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Bu nefret iklimi ve milliyetçi şovenizmin iktidarın can suyu olduğunu dile getiren Hasbay, şöyle devam etti: "Tüm toplumu paramiliterleştirme, halkların düşmanlaştırılma girişimine asla müsaade etmeyeceğiz. Herkes iyi bilmelidir ki 90'ların JİTEM artıklarına da onların ağababalarına da bugüne kadar boyun eğmedik, bundan sonra da asla eğmeyeceğiz. Bugün kontra yapılara ve beyaz toroslara sığınan acziyete karşı da dimdik ayaktayız, mücadeledeyiz, buradayız. Hep burada olacağız."

Kamuoyuna çağrıda bulunan Hasbay, bu organize ırkçılığın normalleştirilmesine izin verilmemesini istedi ve "Her türlü faşizan siyasete ve uygulamaya hep birlikte karşı çıkalım. Bizler ne ırkçı saldırılara ne de bu saldırıları tertipleyenlere teslim olmayacak, demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.