27 Eylül 2024 Cuma

Onur Kopran son yolculuğuna uğurlandı

Maraş merkezli depremde Antakya'da yaşamını yitiren Mücadele Birliği Platformu Antakya temsilcisi Onur Kopran son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde, Kopran'ın büyük bedeller vererek devrimciliğini sürdürdüğü belirtildi ve Kopran'ın bıraktığı yerden mücadeleye devam etme sözü verildi.

Maraş merkezli depremlerde yaşamını yitiren ve 10 gün sonra enkaz altından cenazesi çıkarılabilen Mücadele Birliği Platformu Antakya temsilcisi Onur Kopran, Antakya Asri Mezarlığında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Onur Kopran'ın aile fertlerinin yanına gömüldüğü cenaze töreni saygı duruşuyla başladı.

Mücadele Birliği Platformu temsilcisi Muhammed Hizmetçi, Kopran ile Antakya'da tanıştığını ve 2013'te Gezi eylemleri sırasında Armutlu'da birlikte barikat başında dövüştüklerini anlattı, Kopran'ın Antakya'da hem Mücadele Birliği hem de Önsöz dergisi adına görevler üstlendiğini dile getirdi.

"Büyük bedeller vererek mücadelesini bugünlere kadar getirdi" diyen Hizmetçi, Kopran'ın 2 ay önce bir kaza atlattığını söyledi.

Hizmetçi, şöyle devam etti: "Belki de gözlerimizde yaşlar tükenmiştir ama içimizi, yüreğimizi dağlayan büyük bir acı içindeyiz. Sadece Onur yoldaş için değil, bu topraklarda yaşamını yitiren, bu felakette ölüme terk edilen binlerce işçi, emekçi, yoksul insan için, gençler için de üzgünüz. Ve şunu söylüyoruz, evet ölüm acıdır, ölüm bizleri bazen çaresizmiş gibi hissettirebilir ama çaresiz değiliz. Onur yoldaşın bıraktığı yerden mücadeleye devam etmek zorundayız."

Ayışığı Ekin Sanat Derneği ve Önsöz dergisi adına yapılan konuşmada da Onur Kopran'ın devrimci sanatı yaşatmak konusunda ısrar eden ve sürekli üreten bir devrimci olduğu belirtildi.

33 yaşındaki Onur Kopran, konuşmaların ardından toprağa verildi.