29 Eylül 2024 Pazar

'Onları sınıf mücadelesinde yaşatacağız'

İnşaat-İş kurucularından Tekin Arslan, Erol Ekici ve Tayfun Benol'un mezarı başında yapılan anmada "Biz onları sınıf mücadelesinin içinde her zaman yaşatacağız, unutmayacağız" denildi. 

10 Ekim katliamının 7. yılında katledilen İnşaat-İş kurucularından Tekin Arslan, Erol Ekici ve Tayfun Benol mezarları başında anıldı. Anmada katledilen İnşaat-İş üyelerinin fotoğraflarının yer aldığı, "Bitmedi daha sürüyor o kavga" yazılı pankart açıldı. 

İlk olarak Tekin Arslan'ın mezarı ziyaret edildi. Anma Tekin Arslan ve Erol Ekici şahsında saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından İnşaat İşçileri Sendikası adına Yunus Özgür söz aldı. 

Özgür, "Sınıf mücadelesinin daha zorlu bir dönemece girdiği krizin daha ağır belirtilerle kendini hissettirdiği bugünlerde, Ankara katliamında yitirdiğimiz sendikamızın kurucu üyelerinin yokluğunu daha fazla hissediyoruz. Ancak her direnişimizde her eylemimizde onların yanımızda olduğunu biliyor, onlardan güç alıyoruz" dedi. 

Gezi direnişinde ölümsüzleşen İnşaat-İş kurucularından Ethem Sarısülük'ün mezarında yazan "Unutulduğunda ölecek" sözünü hatırlatan Özgür, "Biz onları sınıf mücadelesinin içinde her zaman yaşatacağız, unutmayacağız" vurgusu yaptı. 

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ise İnşaat-İş üyelerinin Rojava'ya destek için bir sağlık ocağı kampanyası başlattıklarını ve her zaman sınıfın, ezilenlerin yanında olduklarının altını çizdi.

Söz alan Tekin Arslan'ın eşi Nebahat Aslan ise, "O günden sonra ben hep iki kişiyim artık. Her şeyi düşünürken, bir kendim adına bir onun adına düşünüyorum. Ben de mücadelenin bir yerinden tutunup onun kavgasını devam ettirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı. 

Anma, "10 Ekim şehitleri ölümsüzdür!", "Tekin Arslan ölümsüzdür!", "Erol Ekici ölümsüzdür!" sloganları eşliğinde sonlandırıldı.

Tekin Arslan ve Erol Ekici'nin anmasının ardından Zümrütevler Mezarlığı'na geçildi. Burada Tayfun Benol mezarı başına anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anma, sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.