27 Eylül 2024 Cuma

Onbinlerce bina yıkıldı yalnızca göz önündeki müteahhitler tutuklanıyor

Onbinlerce binanın yıkıldığı ve onbinlerce insanın yaşamını yitirdiği depremde iktidarın sorumluluğunun üstü örtülmek için yıkılan birkaç binanın müteahhitleri gözaltına alınıp, tutuklanıyor.

İktidarın rant odaklı politikalarından güç alan müteahhitlerin yaptığı binalar depremde tek tek yıkılırken, onbinlerce kişi hayatını kaybetti. İktidarın depremdeki sorumluluğunun üstünü örtmek için yıkılan binaların müteahhitleri gözaltına alınarak tutuklanıyor. Onbinlerce bina yıkılırken yalnızca birkaç müteahhidin gözaltına alınıp, tutuklanmasına ise halk tepki gösteriyor. Depremin ve ölümlerin asıl sorumlusunun iktidarın politikaları olduğunu kaydediyor.

Antakya'da yıkılan Erdoğan Apartmanının müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçeçioğlu, Ankara'da kaldığı bir otelde gözaltına alındı. Keçecioğlu, sevk edildiği Ankara 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklandı.

Kule Apartmanının müteahhidi Ömer Cihan ise Antalya'nın Manavgat ilçesinde depremzede olarak kaldığı otelde gözaltına alındı. Manavgat Merkez Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan Cihan, sağlık kontrolü ve parmak izi tespitinin ardından adliyeye sevk edildi.