29 Eylül 2024 Pazar

Olympos için imza kampanyası

Doğal güzelliği ve tarihi geçmişiyle önemli olan Olympos'un talan edilmesini önlemek için change.org'ta imza kampanyası başlatıldı. 

Olympos'u rant ve talana açan mahkeme kararına karşı change.org'ta imza kampanyası başlatıldı. 

Caretta carettaların yavrulama alanı olan ve bu sebepten dolayı 1. derece sit alanı olarak korunan Olympos, sahip olduğu doğal güzellik ve tarihi geçmişi ile de ayrı bir öneme sahip. Son alınan mahkeme kararıyla ile 1. dereceden 3. derece sit alanına dönüştürülen Olympos, böylece rant ve talana açıldı. 

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak 1. derece sit alanından, yeni düzenlemelerin yapılabilmesine olanak sağlayan 3. derece sit alanına dönüştürülen Olympos'ta, bu karar kapsamında inşaat yapılmaya belli zaman ve koşullarda izin verilebilecek. 

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadee ederken, iktidarın doğa düşmanı politikalarına tepki gösteren çevre savuncuları, "doğa katliamına dur" demek için imza kampanyası başlattı. Kampanyanın açıklamasında, "Birçok güzelik elimizden kayıp gitti, sularıız ağaçlarımız yok edildi ses çıkartamadık, sesimiz duyulmadı. Bu sefer farklı olsun, doğamıza sahip çıkalım. Doğayla savaşırsek kaybedecek olan biziz. Lütfen doğa ile olan savaşı bitirelim artık."

Kampanyaya, linkinden ulaşabilirsiniz.