29 Eylül 2024 Pazar

Ölümsüzleşen MLKP savaşçıları anıldı: Size söz başaracağız 

MLKP şehitleri Sağaltıcı ve Tekin için İstanbul'da yapılan anmada, "Size söz yoldaşlar başaracağız. İki ülke devrimini gerçekleştireceğiz, bölge devrimini dünya devrimine bağlayacağız" denildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), suikast sonucu Rojava'da ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'i andı. "Bize verdiğiniz onuru daima gururla taşıyacağız" şiarıyla Istanbul'da düzenlenen anmaya Devrimci Parti, Alınteri, DBP, TUHAY- DER, ESP ve çok sayıda kişi katıldı.

Sağaltıcı ve Tekin şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başlayan anma, ölümsüzleşen komünistlerin mücadele hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

ÖTSP: DİRENİŞİ DAHA DA YÜKSELTMELİYİZ
ÖTSP adına yapılan konuşmada uzunca bir zamandır çok yoğun saldırıların toplumsal yaşamın her alanında görüldüğü kaydedildi. Faşist sistemin saldırılarına karşı direnişin sürdüğü kaydedilen konuşmada, "Yeterli değil daha da yükseltmek gerekiyor" denildi. Bir geleneğin yaratıcılarıyla yan yana gelmenin önemine dikkat çekilen konuşmada şehitlerden öğrenerek ve onları aşarak mücadelenin sürmesi gerektiği belirtildi.

MLKP savaşçıları Sağaltıcı ve Tekin'in sözlerini pratiğe geçirerek devrim mücadelesini sürdürdüğü kaydedilen konuşmada, "Birleşik devrimde İbrahimlerden, Mahirlerden, Denizlerden, siper yoldaşlarımızdan öğrendiklerimizle mücadele edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

ESP: GELENEĞİN SÜRDÜRÜCÜSÜYÜZ
ESP adına yapılan konuşmada şehitlerin yürüdükleri yolun ışık döşeyenler olduğu kaydedildi. "Bir devrimci hareketi, örgütü var eden birkaç şey var; geleneğin yaratılışı ve sürdürülüşü bunlardan biri" denilen konuşmada, "İki ülke gerçekliği dediğimizde Kürdistan coğrafyasında devrimin ateş taşıyıcısıyız. Ulaş Bardakçı'nın mirasçısıyız dediğimizde Kars'ta Ulaş Alankuş'uz" denilerek verilen örneklerle mirasın ve geleneğin sürdürücüsü oldukları vurgulandı.

'ŞEHİTLERİ ANMAK YÜZLEŞMEK VE HESAPLAŞMAKTIR'
Şehitleri anmanın yüzleşme ve hesaplaşma anı olduğu kaydedilen konuşmada, "Kendimize sormalı ve pratikte yanıtlamalıyız" denildi. Bu çağrıya uymayanların devrim iddiasından vazgeçtiğine ve düşkünleştiğine dikkat çekti.

'SİZE SÖZ YOLDAŞLAR BAŞARACAĞIZ'
ESP adına yapılan konuşma şöyle devam etti: "Hiç kuşkusuz bize yeni bir yürek, akıl, değişme çağrısı bu. Devrim özgürlük şehitleri şahsında yapmamız gereken bu çağrıya yanıt vermek. Yoldaşların çağrısı baş göz üzerine, bu çağrı bizim için bayraktır. İki ülke devrimini amasız, fakatsız, koşulsuz yerine getirmektir. Size söz yoldaşlar İki ülke devrimimizi gerçekleştireceğiz, bölge devrimini dünya devrimine bağlayacağız. Bunu devrim şehitlerimizin çağrısına uyarak başaracağız. Her zeminde; zindanda, cephede, dağ başında, vadide şehitlerimizi anmaya devam edeceğiz."

ATILIM: SON SÖZÜ MÜCADELESİNİ ÖZETLEDİ 
Şenol Sağaltıcı'nın bir dönem Yazı İşleri Müdürlüğü'nü üstlendiği Atılım gazetesinde birlikte çalıştığı yoldaşı söz aldı. Duygusal anların yaşandığı konuşmada, "Şenol o kadar duruydu ki; o duruluğu, neşeyi, heyecanı her ortamda hissetmeniz mümkündü. Sibel yoldaşın halefi olarak gelmişti, yoldaşın cezaları artınca Şenol geldi. 3 yıllık izlenimi kendisi son sözüyle özetledi ayaklarıyla, kollarıyla, düşünceleriyle bizi bir iddiaya kattı" ifadeleri kullanıldı.

DEVRİMCİ PARTİ: BİZ NE YAPMALIYIZ BU ÇOK ÖNEMLİ 
Devrimci Parti adına yapılan konuşmada ölümsüzleşenlerin inandıkları çizgide birleşik mücadeleyi büyüttüğü dile getirildi. Konuşma, şöyle devam etti: "Biz ne yapmalıyız bu çok önemli. Biz şu ana kadar bu yolda siper yoldaşlarımızı Kürt ve Türk halklarının eşitliği, kardeşliği için mücadele eden, ölümsüzleşen yoldaşlarımız adına Şenol ve Ümit yoldaşın kararlılığında, Aziz'in dediği gibi saatlerimizi devrime ayarlamalı, ayakkabılarımızı sımsıkı bağlamalı zafere zafere zafere kadar koşmalıyız. Onların dökülen kanlarından doğuyor, onların tuttuğu ışıktan yürüyoruz."

Son olarak DBP adına yapılan konuşmada devrim şehitlerinden öğrenerek mücadelenin yükseltileceği ifade edildi.

Konuşmaların ardından anma müzik dinletisiyle sürdü.