29 Eylül 2024 Pazar

ÖHD: Kırıklar'da açlık grevindeki tutsakların durumu ağırlaşıyor

Kırıklar Hapishanesinde siyasi tutsaklara yönelik saldırılara karşı ağır hasta tutsakların başlattığı açlık grevi, 20'nci gününde devam ediyor. ÖHD'li avukatlar tutsakların kilo kaybı yaşadığını aktardı.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesinde ağır hasta tutsakların açlık grevi 20'inci gününde.

Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz'ın 28 Ağustos'ta başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi sürerken ikinci ekipte yer alan İbrahim Tikan, Behram Sağdiki ve Mehmet Faruk Ayaz 5 Eylül'de eyleme katıldı.

3 TUTSAK DAHA KATILDI
Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, bugün tutsakları ziyaret etti. Avukatlar, Halis Dağhan, Remzi Özhan ve Hakkı Turgay'ın da süresiz dönüşümsüz açlık grevine katıldığını duyurdu.

KİLO KAYBI YAŞIYORLAR
Müvekkilleriyle görüşen ÖHD'li avukatlar, hapishane müdürünün tutsakların taleplerini kabul etmediğini söyledi. Eylemde olan tutsakların kilo kaybı yaşadığını söyleyen avukatlar, 29 Ağustos'tan bu yana açlık grevinde olan Zeki Bayhan 10, İbrahim Tikan ve Ramazan Çerik'in 6 kilo verdiğini ve tutsakların ağır hastalıklarından dolayı ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirtti.

Açlık grevindeki hasta tutsakların, "Hasta tutsakların aynı odalarda tutulmaması, havalandırmanın üst kısmının tellerle kapatılmaması, spor ve sosyal etkinliklere getirilen kısıtlanmalara son verilmesi"ni talep ediyor.