29 Eylül 2024 Pazar

ÖGK ve Kızıl Okyanus: Gökkuşağını kuşanarak direnişi büyüteceğiz

18 Eylül Saraçhane'de düzenlenecek LGBTİ+ düşmanı mitinge ilişkin açıklama yapan ÖGK ve Kızıl Okyanus, "Erkek devletin varlığımızı inkar eden heteroseksist politikalarına, fobiye, LGBTİ+ düşmanlığı örgütlediğiniz mitinglere, yaşamlarımıza karışma çabalarınıza geçit vermeyeceğiz. Devlet destekli politik islamcı grupların nefret saldırılarına karşı gökkuşağını kuşanarak direnişi büyüteceğiz" dedi. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK) ve Kızıl Okyanus LGBTİ+, 18 Eylül'de Saraçhane'de düzenlenecek LGBTİ+ düşmanı mitinge ilişkin açıklama yaptı. Fikirdi Birlik ve Mücadele Platformu'nun "Büyük Aile Buluşması" adı altında yapacağı fobik mitingin kamu spotu olarak devlet  kanallarında da yayınlandığı kaydedilen açıklamada, "Aile buluşması adı ile LGBTİ+lara yönelik nefret politikalarının propagandasının yapılacağı ve LGBTİ+'ların hedef gösterileceği bu etkinliğe karşı tüm kadınlara ve LGBTİ+'lara sesleniyoruz: Vardık, varız, var olacağız diyerek öfkemizi kuşanalım, yaşamlarımızı hedef alanlara karşı kenetlenelim" çağrısı yapıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Faşist erkek devlet her geçen gün daha saldırgan yöntemlerle LGBTİ+ları hedef gösteriyor, en temel haklarına dahi erişimlerine saldırmaya devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında üniversitelerde LGBTİ+ kulüpleri ve etkinliklerini yasaklıyor, öğrencileri burs ve yurtlardan uzaklaştırarak 'cezalandırmak' istiyorlar. Süleyman Soylu, AKP medyasına yaptığı açıklamalarda ve sosyal medyada LGBTİ+ları hedefleştiriyor, iktidar çevresindeki politik islamcı grup ve kurumlar LGBTİ+lara dair her gün yeni bir nefret söyleminde bulunuyor. Örgütlenen bu hedefleştirmenin ve düşmanlığın sonuçlarını geçtiğimiz aylarda İstanbul Üniversitesi'nde yapılacak olan LGBTİ+ pikniğine politik islamcı grupların saldırısı ile gördük. Faşizmin en açık saldırısını ise 300'ün üzerinde LGBTİ+nın işkence ile gözaltına alındığı İstanbul Onur Yürüyüşü'nde yaşadık. Fakat bu saldırılardan direnişi büyüterek çıktık.

Biz kadınlar ve LGBTİ+lar, bir kez daha tekrar ediyoruz: Erkek devletin varlığımızı inkar eden heteroseksist politikalarına, fobiye, LGBTİ+ düşmanlığı örgütlediğiniz mitinglere, yaşamlarımıza karışma çabalarınıza geçit vermeyeceğiz. Devlet destekli politik islamcı grupların nefret saldırılarına karşı gökkuşağını kuşanarak direnişi büyüteceğiz."