27 Eylül 2024 Cuma

ODTÜ yönetimi depremi fırsat bildi, yemekhaneye zam yaptı

ODTÜ yönetiminin yaptığı açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren, öğrencilerin öğün başına ödemesi gereken ücret 6,00 TL'den 8,50 TL'ye yükseltildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimi, ara tatilde yemekhane öğün fiyatına yaklaşık yüzde 42 zam yaptı.

Maraş depremlerinin vurduğu 10 ilde milyonlarca insan ihmal ve plansızlık zinciri içinde çaresizliğe sürüklenmiş, birçok öğrenci yakınlarını enkaz altında yitirmiş, öğrenciler tüm imkanlarıyla depremzedelerle dayanışma göstermeye çalışırken karşılaştıkları yemekhane zammına sınıf gruplarında ve sosyal medya hesaplarında tepki gösterdiler. 

ODTÜ yönetimi, ara tatilde yemekhanedeki öğün fiyatına yaklaşık yüzde 42 zam yaptı. Kafeterya Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren, öğrencilerin öğün başına ödemesi gereken ücret 6,00 TL'den 8,50 TL'ye yükseltildi. Öğrencinin temel hakkı olan beslenmeye ulaşmak için ödemesi gereken ücret arttırıldı.

YEMEK KALİTESİ DÜŞÜK, PORSİYONLAR YETERSİZ
Geçtiğimiz dönemde, yemek kalitesinin düşük ve porsiyonların yetersiz olduğu ODTÜ'de yemekhane şartlarının iyileştirilmesi için imza toplanmış ve eylem yapılmıştı. İmzaların ve eylemin ardından yemekhane şartlarında değişiklikler gerçeklemiş olsa da kahvaltı verilmemesi ve hafta sonları yemek çıkarılmaması gibi temel sorunlar devam etti. Dışarıdan yemek yiyecek ekonomik güçte olmayan öğrenciler, temel hakları olan beslenmenin ücretsiz karşılanmasını talep ederken yapılan bu zam tepki topladı.