27 Eylül 2024 Cuma

Nurhak'ta gönüllüler çalışmalarını sürdürüyor

Nurhak'a giden gönüllüler, merkezde büyük bir yıkım olmadığını ancak neredeyse tüm yapılar hasarlı olduğu için halkın soğuk havada dışarıda yaşamak zorunda olduğunu aktardı. Gönüllü, en temel ihtiyacın tuvalet olduğunu belirterek, seyyar tuvalet kurulması gerektiğine işaret etti. Yıkımın en fazla olduğu yer ise Kullar köyü, Yüzden fazla kişinin yaşamını yitirdiği tahmin edilen Kullar'da hala enkaz altında olanlar var.

Maraş'ın Nurhak ilçesine giden gönüllüler, binaların büyük oranda tek katlı olması nedeniyle çok fazla yıkım olmadığını ancak binaların neredeyse tamamının hasarlı olduğunu aktardı. Halkın -15 derecede dışarıda yaşamak zorunda olduğunu aktaran gönüllüler, bölgeye giden yardımların organize edilmediği için ortada kaldığını, organize eden bir ekip bulunmadığı için de halka ulaştırılamadığını söyledi.

Bu organizasyonu sağlamaya öncelik vereceklerini belirten gönüllüler, seyyar tuvaletlerin olmamasının yarattığı hijyen sorununa işaret etti. Acil olarak bölgeye seyyar tuvaletler kurulması ihtiyacını dile getirdi. Gönüllü, imkanı olanların kenti terk etmeye başladığını belirtti.

Nurhak merkez muhtarı da yardımda bulunanlara teşekkürlerini iletti. Gıda yardımlarının akşam geldiğini bugün dağıtmaya başlayacaklarını söyleyerek, Nurhak'ta Kullar köyünde 100'den fazla can kaybı olduğunu söyledi.

Nurhak'ta yaşananları aktaran bölgede yaşayanlar yiyeceklerinin göçük altında kaldığını, evlerine giremediklerini sadece battaniyeleri olduğunu söyledi.

KULLAR'DA YÜZDEN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Nurhak'ta Kullar köyünde yaşanan büyük yıkımda 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Enkaz altından çıkarılanlar uzun sürede dışarıda beklerken, bölgeye giden AFAD ekipleri cesetleri topladı. Halk enkaz altında 50'den fazla kişinin olduğunu, hatta hala yaşayanlar olduğunu aktardı. Yaşamını yitirenlere hayvanların zarar vermesini engelleyemediklerini aktaran Kullar köyü halkı, yardım çağrısında bulundu.