27 Eylül 2024 Cuma

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tutuklandı

Tutuklanan yaptığı tüm binalar yıkılan CCK inşaatın sahibi AKP'li belediye meclis üyesi Yunus Kaya'yla ortak olan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, tutuklandı.

Maraş merkezli depremlerden etkilenen Antep'in Nurdağı ilçesinin Belediye Başkanı Ökkeş Kavak gözaltına alındı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilçede depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Kavak hakkında gözaltı kararı verildi. Polislerce gözaltına alınan Kavak, adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Şu ana kadar Antep genelinde çöken binalara ilişkin yürütülen soruşturmalarda gözaltına alınan 22 kişi tutuklandı, 80 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya da, perşembe günü Mersin'de yakalandıktan sonra tutuklandı.

Kaya'nın, Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketiyle ortak projeler yaptığı belirlenirken, İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, gözaltına alındı. İslahiye'ye götürülen Kavak'ın ifadesi alındı.

Çöken binaların müteahhidi olan Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği belirtilen Ökkeş Kavak'ın, ilk ifadesinde, depremde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söylediği öğrenildi.