27 Eylül 2024 Cuma

Nurcan Bakır'ın cenazesi Mardin'e götürülüyor

Burhaniye T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde yaşamına son veren hasta tutsak Nurcan Bakır'ın cenazesi, engellemelerin ardından ailesine verildi. Bakır, Mardin'e götürülüyor.

Burhaniye T Tipi Hapishaensi'nde baskıları proteto etmek için yaşamına son veren hasta tutsak Nurcan Bakır'ın cenazesi ailesi tarafından alındı. 

Bursa Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) bekletilen Bakır'ın cenazesi, ellerinde belge olmadığı gerekçesi ile ailesine verilmedi.

'YUKARIDA TALİMAT VAR' DENİLDİ
Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü'ne giden aile, tabut, kefen ve cenaze nakil aracı ile birlikte ölüm ve defin belgesi almak istedi. Ancak Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri aileye, "Bu isimle ilgili bize talimat geldi ve hiçbir şekilde hizmette bulunamayız. Kefen, tabut ve araç vermiyoruz" yanıtı verildi. Ailenin ölüm ve defin belgesi talebi ise yine "yukardan talimat var" denilerek reddedildi. Tabut ve kefen, Bursa'da cemevinden alındı.

Bir süre sonra Bakır'ın cenazesi ailesine verildi. Ancak bu kez de cenazenin uçakla Mardin'e götürülmesi engellendi. Aile, kendi imkanları ile cenazeyi Mardin'e götürüyor.