27 Eylül 2024 Cuma

Nurcan Bakır son yolculuğuna uğurlandı

Burhaniye T Tipi Hapishanesi'nde yaşamına son veren 28 yıllık tutsak Nurcan Bakır, doğduğu köyde kadınların omuzlarında zılgıt ve sloganlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Hapishanelerdeki baskıları protesto etmek için Balıkesir T Tipi Hapishanesi'nde yaşamına son veren Nurcan Bakır, son yolculuğuna uğurlandı. 

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Haciya (Sulakdere) köyüne getirilen Bakır, kadınların omuzlarında uğurlandı. Tören için köye gelenler, girişte durduruldu, GBT kontrolünden geçirildi, araçlar ise köpekler eşliğinde arandı.

Cenaze törenine HDP Mardin İl Örgütü ile Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

Dini törenin ardından Bakır, kadınlar tarafından omuzlara alınarak, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde mezarlığa götürüldü ve defnedildi.

'NURCAN'IN MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ'
Defin işleminin ardından konuşan HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu, kadınlar olarak Nurcan Bakır'ın mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Ağaoğlu, "Nurcan arkadaş bugün doğduğu, özlem duyduğu topraklara geldi. Bu kadar mücadeleden sonra uğruna direndiği topraklara geldi. Bugün Ortadoğu ve Türkiye'de Kürt halkına nasıl zulümlerin yapıldığını hepimiz biliyoruz. Halk her şeyin farkındadır. Bugün bu süreçte ne kimlik ne dil ne de insaniyet tanınmıyor. Bunların hepsini inkar ediyorlar. Sözümüz olsun kadınlar olarak bizim başımız diktir. Nurcan arkadaşın yaptıkları ve küçük yaşta bu mücadeleye hayatını adaması bize ışık olacaktır. Onun bıraktığı mirası sonuna kadar devam ettireceğiz" dedi.
 
Saygı duruşunun ardından, "Şehîd namirin" ve "Ey şehîd riya te riya me ye" sloganları atıldı.

Nurcan Bakır'ın ailesi, taziyeleri Adana'da kabul edecek.