29 Eylül 2024 Pazar

Nor Zartonk: Hrant Dink Vakfı'ının yanındayız

Hrant Dink Vakfı'na yollanan bir e-posta mesajıyla Rakel Dink ve avukatların tehdit edilmesine ilişkin açıklama yapan Nor Zartonk, "Hrant Dink Vakfı'ının yanındayız" dedi.

Nor Zartonk, Hrant Dink Vakfı e-posta yoluyla gelen bir mesajda "Bir gece ansızın gelebiliriz" denilerek Rakel Dink ve avukatların tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bir süredir Ermenilere ve farklı halklardan kişilere ve kurumlarına yönelen saldırılar artmaktadır. Süregelen saldırıların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ermeni ve Rumları hedef gösteren lobi söyleminden sonra tekrar artış gösterdiğine dikkatinizi çekiyoruz. Nefret dilini besleyen ve bundan menfaat uman başta Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti olmak üzere bütün siyasi parti ve kurumlardan süregelen nefret atmosferine son vermelerini ve yetkililerin derhal gerekli tedbirleri almalarını talep ediyoruz. Aksi halde gerek Dink ailesine gerekse Hrant Dink Vakfı'nda çalışan dostlarımıza yönelen herhangi bir saldırıdan kendilerini sorumlu tutacağımızı ilan ediyoruz" denildi.

Toplumsal barışın inşa edildiği, adil, özgür ve eşit bir ülke için mücadele eden Hrant Dink Vakfı'nın yanında olduklarını belirten Nor Zartonk, Türkiye halklarını Hrant Dink Vakfı'na destek olmaya, dayanışmaya çağırdı.

Nor Zartonk, "Öfkeliyiz. Bu ülkede eşit ve adalet içerisinde bir arada yaşamak istiyoruz ve bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok" diye kaydetti.