29 Eylül 2024 Pazar

Nefret söylemini kınayan Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın nefret söylemlerine karşı açıklama yapan Ankara Barosu hakkında soruturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili açıklama yapan Ankara Barosu hakkında re'sen soruşturma başlattı. Savcılık baronun halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağıladığını ileri sürdü.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk cuma hutbesinde eşcinsellere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:
"İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor."

Ankara Barosu ise yazılı açıklama yaparak, Erbaş'ın 'insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiğini' belirtmişti. Baro açıklamasında şu ifadelere de yer vermişti:
"Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzlerine gözlerini kapatıp, kadın düşmanlığının manevi zemini dini söylemlerle meşrulaştırmaya çalışan Erbaş'ın deprem LGBTİQ, kadın ve çocuk söylemlerine rağmen görevde kalması durumunda, sonraki konuşmasında halkın ellerinde meşalelerle meydanlarda cadı diye kadın yakalamaya davet etmesi kimseyi şaşırtmamalıdır."