26 Eylül 2024 Perşembe

Nazisiz Basel davası sürüyor

İsviçre'de 2018 yılında Nazi yanlısı PSN'nin düzenlemek istediği etkinliği protesto ettikleri gerekçesi ile 40 antifaşist hakkında açılan dava devam ediyor. İGİF üyesi Erhan Çalparmak hakkında dün görülen duruşmayı, Nazisiz Basel, İGİF üyeleri, İsviçreli ve Türkiyeli devrimci kurumlar da takip etti.

İsviçre'nin Basel kantonunda Nazi yanlısı İsviçre Milliyetçi Partisi'nin (PSN) 24 Kasım 2018'de düzenlediği BM Göçmen Paktı'nı protesto için yapılan Basel Nazifrei (Nazisiz Basel) eylemine katılanlar hakkında dava devam ediyor.

Binlerce kişinin katıldığı eylemde gözaltına alınan 40 kişi hakkında, "barışın ihlali", "yetkililere yönelik şiddet ve tehdit", "izinsiz toplantılara katılma" iddialarıyla para ve hapis cezası isteniyor.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF) üyesi Erhan Çalparmak hakkında tutuklama ve sınırdışı talebiyle görülen davanın duruşmasında dün karar çıktı. Çalparmak'a, izinsiz gösteriye katıldığı iddiasıyla 200 frank para cezası verildi, 3 gün gözaltında tutulması dikkate alınarak verilen ceza düşürüldü.

İGİF üyesi ve Devrimci Karadeniz Gençliği kurucularından olan Erhan Çalparmak'a destek vermek için Nazisiz Basel, İGİF üyeleri, İsviçreli ve Türkiyeli devrimci kurumlar, Basel Rojava Komitesi adliye önünde bir araya geldi.

Burada yapılan açıklamada antifaşist mücadele savunularak Çalparmak'ın hakkındaki yargılamanın durdurulması istendi.