29 Eylül 2024 Pazar

Nagihan Akarsel'in katledilmesi Basel'de lanetlendi

Süleymaniye'de katledilen Nagihan Akarsel için Basel'de düzenlenen eylemde, kadın özgürlük mücadelesinin daha da güçleneceği vurgulandı.

Faşist Türk devleti ve KDP'nin iş birliği ile Süleymaniye'de suikast sonucu Nagihan Akarsel'in katledilmesi İsviçre'nin Basel kentinde protesto edildi. Eylem, Kürt kadın hareketinin çağrısı ile Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve birçok kadın örgütünün katılımıyla Basel SBB önünde gerçekleştirildi.

Eylemde Almanca ve Türkçe yapılan açıklamalarla faşist Türk devleti ve işbirlikçi KDP kınandı. Yapılan açıklamalarda "Alçakça yapılan bu saldırı kadın özgürlük mücadelesine doğrudan bir saldırıdır. Kürt kadın özgürlük mücadelesini tüm dünyaya, mücadeleci tüm kadınlara, tüm insanlığa mal eden Jineoloji çalışmalarını hedef almıştır" denildi. 

Açıklamalarda, bu suikastın Kürt özgürlük hareketine yönelik imha konseptinin bir parçası olduğu kadar özelde de Kürt kadın özgürlük mücadelesinin evrenselleşmesine, yeni bir yaşam modeli ortaya çıkaran Jineoloji'ye yapılmış bir saldırı olduğu belirtilerek "Faşist Türk devleti gelişmekte olan kadın hareketinden korkarak suikastlara, saldırılara geçmiştir. Bilinmelidir ki bu saldırılara ve katliamlara karşı kadın özgürlük mücadelesi daha da güçlenerek cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

MLKP güçlerinin de katıldığı eylem sloganlarla sonlandırıldı.