27 Eylül 2024 Cuma

Mücadele Birliği'nin sempozyumuna polis engeli

Mücadele Birliği üyelerinin gerçekleştireceği sempozyum hukuksuz şekilde yasaklandı. Yasak kararını teşhir etmek isteyen Mücadele Birliği üyeleri gözaltına alınmakla tehdit edildi. Tehdidi tanımayan Mücadele Birliği üyeleri, "hepsi gitsin halk yönetsin" demeye, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerini duyurdu.

Mücadele Birliği'nin Fatih'te bulunan Su Gösteri Merkezi'deki "Hepsi gitsin halk yönetsin sempozyumu" engellendi. Polisin etkinlik salonuna giderek, salon yetkililerine "Bu etkinlik yasaklandı, yarın salonu açmayın" demiş ancak herhangi bir evrak ya da karar tebliğ etmemiştir.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mücadele Birliği, kendilerine dair bir bilgi ve yasak kararının da iletilmediğini kaydetti. Keyfi engellemeyi kabul etmediklerini belirten Mücadele Birliği, baskı ve yasağa karşı Su Gösteri Merkezi önünde açıklama yapmak.

Mücadele Birliği üyelerinin etrafını ablukaya alan polis, açıklamayı da engellemeye çalıştı. Mücadele Birliği üyeleri yasağı teşhir ederek, "hepsi gitsin halk yönetsin" demeye, halkın haber alma hakkını savunmaya devam edeceklerini duyurdu.