27 Eylül 2024 Cuma

Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı'ndan gözaltılara tepki

Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı, çeşitli köylerden üç Süryani'nin gözaltına alınmasının normal olmadığını söyledi, tutuklanabilecekleri endişesi taşıdıklarını kaydetti.

Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında dün gerçekleştirilen bir operasyon sırasında düzenlenen ev baskınlarında üç Süryani gözaltına alındı.

BBC Türkçe'ye konuşan Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, gözaltılar hakkında 24 saatlik gizlilik kararı alındığını söyledi.

Kuryakos Ergün, "Devlete teslim olan birinin iftiraları üzerine gözaltına alınmışlar. 24 saatlik gizlilik kararı nedeniyle kimseyi görüştürmediler, ama sabah gizlilik kararı süresi dolunca avukatlar görüşmeye gitti. Rahip ile birlikte üç köye muhtarlık yapan Yusuf (Jozef) Yar ve Üçyol Köyü'nden Musa Taştekin adında yaşlı bir Süryani köylü de gözaltına alındı" dedi.

Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, rahip ve yaşlı köylünün ifadesinin alındığını, muhtara daha sıranın gelmediğini söyledi. Ergün, "Normal koşullar altında endişe edilecek bir durum yok ortada çünkü yaşanan şey büyük bir iftira. Ama bu iftira ile gözaltına alınanları normal bir durum değil ve böylesi bir anormal durum karşısında tutuklanabilecekleri endişesini yaşıyoruz."