27 Eylül 2024 Cuma

MLKP/KKÖ Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı: Ahmet ve Firat yoldaşlar ölümsüzdür

Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, sosyalist yurtsever çizgisinin ve MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisinin öncü ve kurucu komutanlarından Ahmet Şoreş ve MLKP'nin öncü komutanlarından Firat Newal'e ilişkin açıklama yapan MLKP/KKÖ Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, "Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşların ve tüm şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri bayraklar ellerimizde! O bayraklar yüreklerimizde! O bayraklar andımızda! O bayraklar bilincimizde! Daima yüksekte tutacağız!" dedi.

Marksist Leninist Komünist Parti / Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı, Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve Özgür Namoğlu'nun (Firat Newal) katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

"Ahmet Şoreş, Firat Newal yoldaşlar ölümsüzdür'" başlıklı açıklamada "Ölmemek için öldürmek, yenilmemek için yenmek, yıkılmamak için yıkmak üzerinden hareket eden; sömürgeci, soykırımcı, erkek egemenlikçi faşist Türk burjuva devleti ve onun faşist şeflik rejimi, Rojava Kürdistanı'nda yeni bir katliama imza attı. Türkiye ve Kürdistan halklarına, işçi ve emekçilerine ve ezilenlerine karşı işlemiş olduğu faşist suçlarına bir yenisini ekledi" denildi.

MLKP Hüseyin Demircioğlu Akademisi Komutanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"MLKP/Kürdistan Örgütümüzün yapmış olduğu açıklama ile Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, sosyalist yurtsever çizgisinin ve akademimizin öncü ve kurucu komutanlarından Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve partimizin yeni dönem gerillacılığının öncü komutanlarından Firat Newal (Özgür Namoğlu) yoldaşlarımızın, sömürgeci faşist Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu bir hava saldırısında ölümsüzleştiklerini duyurdu. Yoldaşlarımızın ölümsüzleşmesi acımızı ve öfkemizi büyüttüğü kadar savaş irademizi ve kararlılığımızı da büyütmüştür.

"8 yıldır sömürgeci faşist Türk burjuva devleti ve onun faşist şeflik rejimi, devrimci parti ve örgütleri tasfiye etme, teslim alma, alamadığı koşullarda ise etkisizleştirme, böylece umut ve irade kırma hedefli faşist 'çöktürme' saldırı planını aralıksız olarak sürdürmektedir. Kürdistan'ın dört parçasından Fransa'ya devrimci, komünist, yurtsever önder ve öncü kadrolara dönük gerçekleştirilen katletme politikası da bu faşist saldırı planının bir parçasıdır. Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlarımızı katleden sömürgeci faşist şeflik rejimi, partimiz MLKP'nin ve onun Komünist Kadın Örgütü (KKÖ)'nün savaş iradesini kırmak istemiştir.

"Sömürgeci faşist şeflik rejimi, daha önce olduğu gibi partimizin ve Komünist Kadın Örgütümüzün önder, öncü, komutan ve savaşçılarını katlederek vermek istediği mesaj ne ise, Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlarımızı katlederek aynı mesajı vermek istemiştir. Bu mesaj 'ya diz çökeceksiniz ya da imha edileceksinizdir.' Sömürgeci faşist Türk devletinin ve onun faşist şeflik rejiminin vermiş olduğu bu mesaja yanıtımız, 29 yıl önce ne ise bugünde odur: 'Erdal Balcı'dan Ahmet Şoreş ve Firat Newal'e sürüyor bu kavga ve sürecek. Yeryüzü sınıfsız, sömürüsüz, sınırsız ve cins özgürlükçü bir dünya oluncaya dek.' Ve bir kez daha sömürgeci faşist saray rejime diyoruz ki: MLKP kabusunuz olmaya, işçi ve emekçilerin, ezilenlerin, kadınların, gençlerin başta Kürdistan ve Türkiye halkları olmak üzere ezilen ve sömürülen dünya halklarının sesi, soluğu ve kızıl yumruğu olmaya devam edecektir. Hiç bir güç partimiz MLKP'nin ve onun Komünist Kadın Örgütü'nün iradesini teslim alamaz. Bu türden faşist saldırılarla partimiz, fiziki olarak darbelenebilir, fakat bükülmez devrimci iradesi ve amaçlarına bağlı kadro ve savaşçılarıyla zafere yürüyüşü asla engellenemez.

"MLKP, gerek onu hazırlayan, kuruluşunu örgütleyen 1971-1994 döneminde gerekse 29 yıllık kavga tarihinde toprağa düşen yüzlerce devrimcinin ölümsüzlük pahasına açtıkları yoldan ilerleyerek bugünlere geldi. MLKP'nin ateş altında yarattığı 29 yıllık devrimci tarihi buna tanıktır. Bu tarih, 'Ya zafer ya ölüm' diyen başeğmez ölümsüzleşenlerimizin canlarıyla, kanlarıyla yazdığı bir tarihtir. Ve bu tarihi yaratanların yoldaşları olarak, Komünist önder ve komutan Ahmet Şoreş ve komünist genç komutan Firat Newal ve tüm şehit yoldaşlarımızın devrimi örgütleme iradesini, savaşma azmini ve zafer tutkusunu; son nefeslerine değin partili bilincini ve kendinden önce toprağa düşen yoldaşlara bağlılıklarını kuşanarak, onların ideallerine sonsuza kadar bağlı kalarak tarih yazmaya devam edecektir.

"Son nefeslerine kadar partiniz MLKP'nin ve KKÖ'müzün görüş ve çizgisine bağlı kalan, yaşamlarını sömürgeci, soykırımcı faşist Türk devletine karşı savaşarak geçiren, başta Kürdistan ve Türkiye halkları olmak üzere ezilen ve sömürülen halklara derin bir sevgiyle bağlı kalan, onların kurtuluşu için canı da dahil olmak üzere her türlü bedeli göze alarak savaşan, Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlar partimizin önderleri, kadroları, komutanları, gerillaları ve emekçileri olarak ölümsüzleştiler.

"Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşlar, politik koşullar ve görevler bakımından dönem, bedel ödeme / ödettirme dönemi, kan tükürüp kızılcık şerbeti içtim ferahlığıyla en ağır zorlukları göğüsleme dönemi; devrimci sabır, devrimci öfke ve devrimci kararlılık dönemi, savaş siperlerini daha ileri hatlara taşıma, öncü kararlılığa nitelik kazandırma dönemi; sömürgeci, soykırımcı faşist düzenden hesap sorma dönemi diyen ve yaşamlarıyla da yol gösterenlerimizdi. Onların açtığı yoldan ilerleyişimizi sürdüreceğiz, Onlara bağlılığımız yeni süreçte de bize yol gösterecektir.

"Ahmet Şoreş ve Firat Newal yoldaşların ve tüm şehitlerimizin bizlere emanet ettikleri bayraklar ellerimizde! O bayraklar yüreklerimizde! O bayraklar andımızda! O bayraklar bilincimizde! Daima yüksekte tutacağız! Onlar, devrim ve sosyalizm mücadelesinde birleşik devrim bayrağımızın sancaklarında sonsuza dek dalgalanacaklardır. İşçi sınıfı, kadınlar, gençler, bütün ezilenler ve halklarımız ölümsüzleşenlerimizin adlarıyla savaşacak ve zaferi kazanacaklardır. Ölümsüzleşenlerimizin intikamını mutlaka ama mutlaka alacağız!"