29 Eylül 2024 Pazar

MLKP ve PKK savaşçıları anıldı

İsviçre ve İngiltere'de düzenlenen anmada ölümsüzleşen MLKP ve PKK savaşçıları anıldı. Anmalarda, "Hareketimiz bir şehitler hareketidir. Şehitlerimize dil uzatan, kınayanlar bilsin ki, kendilerini tarih kınayacak" denildi. 
 

Rojava'da bir suikast sonucu ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) savaşçıları Şenol Sağaltıcı (Halil Okan Boyuneğmez) ve Ümit Tekin (Çirûsk Azad) İsviçre ve İngiltere'de anıldı. 

İSVİÇRE
İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen anmada, Mersin'de fedai eyleminde şehit düşen düşen PKK gerillaları Sara Goyî ve Rûken Zelal Sara da anıldı.

Cenevre Kürt toplum merkezinde  düzenlenen etkinlik, MLKP savaşçıları Şenol Sagaltıcı ve Ümit Tekin ile PKK gerillaları Sara Goyî ve Rûken Zelal Sara şahsında saygı duruşuyla başladı.

Şehit aileleri ve MLKP adına yapılan konuşmalarda birleşik devrime vurgu yapılarak birleşik devrim ve mücadelenin gerekliliğine dikkat çekildi.

Anma Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin için hazırlanan sinevizyon gösterimi ile sonlandırıldı.

İNGİLTERE
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen etkinlik de saygı duruşu ile başladı, ardından sinevizyon gösterildi.

MLKP Temsilcisi yaptığı konuşmayı, Şenol, Ümit ve Mersin'de ölümsüzleşen fedai gerillalar Dilara Ürper ve Emel Feremez Hisên'i anarak başladı. Ölümsüzlerin yaptıkları konuşmalardan kesitleri aktararak her bir yoldaşın ölümsüzlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Konuşmasının devamında ölümsüzlerden öğrenmenin belirleyici olduğunu vurgulandı ve şöyle devam edildi: "Silaha sarılmış ve cephede savaşan gerillanın 'en küçük bir emek vermek benim için bir onurdur' deyip partiye teşekkür etmektir çizgimizin devrimciliği. 'İlk ben olmalıyım'ın mayasıdır Ferhad yoldaş gibi devrimcileri parti saflarından geliştiren. 'MLKP bir Baran Serhat'lar fideliğidir' sözü işte her bir ölümsüzümüz ile yeniden yaşam buluyor."

Kasım şehitler ayına doğru giderken ölümsüzleri anmak ve onları kutup yıldızı olarak belirlemenin sadece bir grup devrimcinin değil, emekçilerin, yoksulların ve ezilenlerin bir sorumluluğu, herkesin görevi olduğunun altı çizildi.

Kürt Halk Meclisi adına yapılan konuşmada ölümsüzlere bağlılığın pratik ve kişisel hesaplaşmayı içeren bir eylem olduğunun altı çizildi. "Hareketimiz bir şehitler hareketidir" diye hatırlatan konuşmacı "Şehitlerimize dil uzatan, kınayanlar bilsin ki, kendilerini tarih kınayacak" dedi.

Anma, katılımcıların duygu ve düşüncelerinin aktarımı ile sona erdi.