29 Eylül 2024 Pazar

MLKP savaşçıları Sağaltıcı ve Tekin anıldı

MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin Köln'de anıldı. Sağaltıcı ve Tekin'in katledilmesinin MLKP'nin faşist sömürgeci diktatörlük tarafından ne kadar büyük bir düşman olduğunun kanıtı olduğu kaydedilen anmada, onların yerini doldurmak için bir adım öne çıkmak gerektiği vurgulandı. 

Rojava'da bir görev kapsamında hareket halindeyken suikast saldırısına uğrayarak ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin, Almanya'nın Köln kentinde anıldı.

Devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan anmada MLKP MK açıklaması okundu. Açıklamada şunlara dikkat çekildi: "Halklarımızın faşist, inkârcı sömürgeci düşmanı, Bakur'da, Rojava'da, Medya Savunma Alanları'nda, Türkiye'de, yer altında ve yer üstünde ölümsüzlerimizin öncülüğünde dişe diş süren savaşım ve parıldayan namlular karşısında çaresiz.

Suruç katliamından günümüze, yok etmek için tüm güçlerini seferber ettiği MLKP; düşmanımızın ifadesiyle o 'zor örgüt', savaşımı sürdürüyor. Ölüm, zindan, faşist abluka, gözaltı terörü ve işkenceli sorgular devrimin feda bölüğünü durduramıyor."

'PARTİMİZİN DİKTATÖRLÜK İÇİN NE BÜYÜK BİR  DÜŞMAN OLDUĞUNU GÖSTERDİ'
Açıklamanın ardından MLKP adına yapılan konuşmada, "Faşist sömürgeci Saray diktatörlüğünün son bir haftada partimize yönelik saldırıları bir kez daha partimizin faşist sömürgeci diktatörlük için ne büyük bir düşman olduğunu göstermektedir" denildi.

'KARARLILIKLA MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR'
Baran Serhat'tan sonra hain pusu ve tuzaklarla, suikast saldırı ile iki militanın hedeflendiğini ifade eden konuşmacı, "Kasım şehitler ayı etkinliklerine yakın bir zamanda yeni şehadet haberleri aldık. Bedeller ödeme pahasına, devrim amacından bir milim sapmadan ilerleyen partimiz, Rojava'da, Güney Kürdistan'da, kentlerde gözaltı, tutuklama, katletme, işkence uygulamalarına rağmen kararlılıkla mücadelesine devam ediyor" dedi.

'ONLARIN BOŞALTTIĞI GÖREV YERİNİ DOLDURMAK İÇİN BİR ADIM ÖNE'
Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'in özelliklerini, mücadele kararlılıklarını da anlatan parti temsilcisi, "Şenol yoldaş devrimin doktoru, işçisi, teknikçisi, komutanı oldu. Devrim onu ne zaman nerede çağırdıysa orada oldu. Sözü ile eylemi daima uyumlu oldu. 'Ayağını kaybedersen kollarınla, onları kaybedersen varlığınla, ortama kattıklarınla mücadeleye katılırsın' dedi Ümit yoldaş, genç yaşında kavrayışı, kendisini mücadeleye katma düzeyi ile, Suruç şehitlerinin ardılı, onların izini süren sıra neferi olarak mücadelede yerini aldı. Şimdi tam da 'Ölümsüzlerimizin izinde kavgayı büyütmeye' şiarıyla Kasım Şehitler Ayı gecelerini hazırlanırken onlardan öğrenmek, onların boşalttığı görev yerlerini doldurmak için birkaç adım ileriye çıkma zamanıdır" diye kaydetti.

KGÖ: DEVRİM İÇİN BEDEL ÖDEMEK SOMUTTUR
KGÖ adına yapılan konuşmada ise Ümit ve Şenol yoldaşın da gençlik çalışmasından geldiği, genç savaşçıların ölümsüzler tarihine adlarını yazdığı ve komsomolca militanlık çizgisinin silahlı mücadelede ile geliştiği belirtildi. Devrim için bedel ödemenin somut ve eylemli olduğundan bahseden konuşmacı, bedel ödemenin ise ilk önce kendinden başlamaktan geçtiğini ifade etti.

'DEVRİM ŞEHİTLERİNDEN ÖĞRENECEĞİZ'
Ardından söz alan konuşmacılar her iki savaşçının böyle bir süreçte katledilmesinin ne anlama geldiğine dair değerlendirmeler yaparak devrim şehitlerinden öğrenmenin, devrim mücadelesini ilerletmekten geçtiğini belirterek mücadele sözü verdiler.

Anmanın ardından ise Kasım gecesine hazırlık çalışmaları konuşularak planlamalar yapıldı.