29 Eylül 2024 Pazar

MLKP MK: Şenol ve Ümit yoldaş ölümsüzdür, MLKP'yi durduramazsınız

Suikast sonucu şehit düşen Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin'e ilişkin açıklama yapan MLKP MK, parti isimlerini duyurdu. MLKP MK, "Halil Okan Boyuneğmez ve  Çirûsk Azad yoldaşların katledilmesinden ötürü acımız büyük. Öfkemiz ayakta. Faşist inkarcı sömürgecilik iyi bilsin ki, savaşın bedellerini ödemek kabulümüz, bedel ödetmek, mücadeleyi kesintisiz biçimde sürdürmek boynumuzun borcudur" dedi. 

Marksist Leninist Kominist Parti (MLKP) Merkez Komitesi, ölümsüzleşen Şenol Sağaltcı ve Ümit Tekin için açıklama yaptı. MLKP MK açıklamasında Sağaltıcı ve Tekin'in parti adını açıklarken, şehitlerin ardından mücadeleden bir adım geri durmayacağını ve hesap soracağını kaydetti. 

MLKP MK şu ifadeleri kullandı: "Halklarımızın faşist, inkarcı sömürgeci düşmanı, Bakur'da, Rojava'da, medya savunma alanlarında, Türkiye'de, yer altında ve yer üstünde ölümsüzlerimizin öncülüğünde dişe diş süren savaşım ve parıldayan namlular karşısında çaresiz.

Suruç katliamından günümüze, yok etmek için tüm güçlerini seferber ettiği MLKP; düşmanımızın ifadesiyle o 'zor örgüt', savaşımı sürdürüyor. Ölüm, zindan, faşist abluka, gözaltı terörü ve işkenceli sorgular devrimin feda bölüğünü durduramıyor. Serhad'da silahının son mermisine değin çatışarak PKK'den yoldaşıyla birlikte ölümsüzleşen Şafak Kızıldere yoldaşın söylediği gibi, 'kimimiz illegal hücrede, kimimiz cephede, kimimiz sokakta elinde bildiriyle, kimimiz zindanda, kimimiz dağlarda ve daha niceleri!'

'SUİKAST SALDIRISINA UĞRADILAR'
Bu büyük, bu zorunlu, bu ahlaki, onurlu ve meşru savaşımda Şafak Kızıldere yoldaşın ardından, Rojava'da Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin yoldaşlar şehit düştüler. Yoldaşlarımız devrimci bir görev için seyahat halindeyken faşist, inkarcı sömürgeci TC devletinin suikast saldırısına uğradılar.

'PARTİ ADI, HALİL OKAN BOYUNEĞMEZ'
Arap halkımızın yiğit oğlu Şenol Sağaltıcı, parti adıyla Halil Okan Boyuneğmez yoldaş 28 Ağustos 1981'de Hatay Samandağ'da doğdu. Partimizle 2000 yılında, lise öğrencisiyken, köylerinde yapılan Mehmet Latifeci'yi anma eyleminde tanıştı. Bir süre sonra genç komünistlerin eğitim gruplarında yer aldı. 2001'de KGÖ üyesi olan Şenol yoldaş gerek lisede, gerekse de halk içinde kitle faaliyeti yürüttü. Aynı dönemde yazılama, pullama, illegal kitle yayın organının çoğaltılıp dağıtılması gibi özgür çalışmalarda da görevler üslendi.

'ÖZGÜR ALANLARDA ÜÇ AY SAĞLIK EĞİTİMİNE KATILDI'
Devrimci faaliyeti, kaydolduğu üniversiteye de taşıyan Şenol yoldaş, üniversite yıllarında öğrenci kitle örgütlerinde, derneklerde etkin görevler üslendi. 2005-2006'da KGÖ Hatay il sorumlusu olarak gençlik mücadelesine önderlik etti. Sayısız kez göz altına alındı, polis baskısına ve zulmüne uğradı, fakat bunlar onu durduramadı. Veteriner hekim olarak üniversiteyi bitirdiği 2007'de parti aday üyeliği başvurusu kabul edilen Şenol yoldaş, 2008-2011 yılları arasında devrimci çalışmalarını İstanbul'da, sosyalist basında yürüttü. Hakkında pek çok dava açıldı, hapis hükümleri verildi. Şenol yoldaşın bu saldırıya cevabı yüzünü özgür alanlara dönmek oldu. Düşmanla mücadelenin zora dayalı araçlarıyla savaşma hazırlığı için Hüseyin Demircioğlu Akademisi'ne gitti. Askeri eğitimin dışında, özgür alanlarda üç ay sağlık eğitimine katıldı.

'İNSANÜSTÜ BİR ÇABA VE ENERJİYLE ROJAVA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDE ÇALIŞTI'
Şenol yoldaş 2012'de devrim başladığında devrimden öğrenmek ve devrimi savunmak için Rojava'ya giden öncü müfrezelerden ikincisinde yer aldı ve ve altı ay bu müfrezenin sorumluluğunu yürüttü. Daha sonra, askeri çalışmalara odaklanmış bireysel  istek ve hayalleriyle uyuşmasa da, duygularını görev ve sorumluluk bilinciyle yöneterek, kendini Rojava devriminin sağlık alanındaki ihtiyaçlarına adadı. Çalışmaların en zorlu ve örgütlülüğün en düşük seviyede olduğu başlangıç döneminden itibaren 3 yıl boyunca, insanüstü bir çaba ve enerjiyle Rojava sağlık örgütünde çalıştı. Rojava halkı doktor Ferhat'ı orada tanıdı. Qamişlo Yaralı Evi sorumluluğu,  doktorluk ve örgütleme çalışmaları yürüttü. Bu sürecin son bir yılında Şehit Xebat Hastahanesi sorumlusu olarak görev omuzladı. Sonraki dönemi ağır biçimde yaralandığı ve engelli hale geldiği güne değin politik askeri örgütlerde, savaşım cephelerinde geçirdi. Tim komutanlığı ve hamlelerde kol komutanlığı görevlerini yürüttü. Ön hamle grubunda yer alan parti takımının komutanı olarak katıldığı Minbiç hamlesinde, 25 Haziran 2016'da kente girişte ağır yaralandı. Durumu metanetle göğüsledi. Fiziki olarak toparlandığı andan itibaren ise askeri kurumlarda, kitle cephesi çalışmalarında görevler, değişik yönetici sorumluluklar üslendi.

'ESKİ HALİNE DÖNMEYEN BACAĞI ENGELİ OLMADI'
Şenol Sağaltıcı, parti adıyla Halil Okan Boyuneğmez yoldaş, 2012'den itibaren Rojava devriminin savunulması ve inşası, Arap halkının ve gençliğinin devrime katılması, Rojava halklarının sosyalizm bayrağını yükseltmesi için devrimci enerjisini, birikimini, deneylerini ve fiziki gücünü son zerresine kadar seferber etti. Nasıl ki, kullanamadığı eli Koray yoldaşın sınırı olmamışsa, eski haline dönmeyen bacağı da Şenol yoldaşın engeli olmadı. O, 7 Ekim 2015'te yazdığı bir raporda şöyle diyordu: 'Dağa çıktığım andan itibaren silahlar konusunda gösterdiğim gelişim beni güçlendirmiş, bakış açımı genişletmiş, mücadeleye olan inancımı bilemiştir. Hiçbir alanda bu şekilde bir sıçramayı hissetmeyişim ve bu alanda yapabileceklerimi gördükçe bu alanda yoğunlaşma isteğimi ve merakımı artırıyor. Özellikle son siyasi gelişmeler ve partinin ihtiyaçları söz konusu olduğunda partinin bu alandaki ihtiyaçlarına cevap olma isteği daha da güçlenmiş durumda. Partiden şu an en büyük beklentim ve isteğim bu konuda gelişmemin önünü açması, kendi kişisel gelişmemin içerisinde buna yönelik bir pratik içerisinde yer alması olacaktır.'

'ÖLÜMSÜZLERE BAĞLILIĞI YÜKSEK TUTTU'
Şenol yoldaş, doktor Ferhat olarak da, komutan Ferhat olarak da hep daha büyük bir savaşımın neferi ve öncüsü, komutanı olmayı, faşist inkarcı sömürgeciliğe karşı büyük eylemler örgütlemeyi düşledi, istedi. Parti çizgisi militanı olarak, görev insanı olarak, yoldaş olarak kendine, pratiğine daima eleştirel yaklaştı ve daha ileri adımlar atmanın arayışı içinde oldu. Ölümsüzlere bağlılığı yüksekte tuttu.

'PARTİ ADIYLA ÇİRÛSK AZAD YOLDAŞ'
Kürt halkımızın sosyalist yurtsever özgürlük savaşçısı Ümit Tekin, parti adıyla Çirûsk Azad yoldaş 18 Kasım 1995'te Mardin'de, merkeze bağlı, nüfus cüzdanına 'Alakuş' olarak kaydedilen Ambar köyünde doğdu. Kürt halkımızdan, Şafi mezhebine bağlı, yurtsever bir aileye mensuptu. Sömürgeciliğin koşulladığı ekonomik yaşam şartları ailesini göçe mecbur ettiğinde henüz bir yaşındaydı. Urfa Ceylanpınar'da büyüyen Ümit yoldaş, 2013'te üniversite için Sivas'a gitti. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümüne kaydoldu. 2014'te yatay geçişle kaydını Amed'e aldırdı.

'SURUÇ KATLİAMININ BİRİNCİ YILINDA İŞKENCE GÖRDÜ'
Suruç katliamını izleyen aylarda  genç komünistlerle temasa geçmek için girişimde bulundu. 2016 Nisanında yapılan görüşmeyle devrimci yaşama adım attı. İlk gözaltısını Suruç katliamının birinci yıldönümü çalışmalarında Mardin Kızıltepe'de yaşadı. İşkence gördü. Serbest bırakıldıktan sonra, Ocak 2017'ye değin Amed'de gençlik çalışması sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. Aynı süreçte bir yandan da devrimci kitle cephesi çalışmalarında görevler omuzladı.

'FAŞİST SÖMÜRGECİ POLİS TERÖRÜNE BOYUN EĞMEDİ'
Bu dönemde aylarca faşist sömürgeci polis örgütünün sistematik yakın takibine, psikolojik savaşına, terörüne maruz kaldı. Ocak 2017'de yeniden gözaltına alındı, işkence gördü ve tutuklandı. 10 aylık tutsaklığının başlangıcında yaşadığı bocalamayı hızla aştı, iç görevler aldı, yüzünü sokağa döndü. 2018 Mayıs'ında Amed'deki devrimci görevlerinin başındaydı. Ağustos'ta İstanbul'a geçti, Ekim ortasına kadar kitle çalışmasında görevler aldı. Partinin çağrısıyla yüzünü özgür alanlara döndü. 2018 sonbaharında ulaştığı Rojava'da yazdığı ilk raporda şöyle diyordu: 'Aylardan Kasım. Erdal yoldaşın köprü başında bedenini Partinin kuruluşunu duyurma eyleminde sipere dönüştürüp tarihe altın harflerle not düştüğü ay. Erdal yoldaş son olmadı. Her bir yoldaş ölümsüzlüğe giderken eksik yanlarıyla nasıl savaştığını kendini nasıl var ettiğini ve yarattığını bizlere miras bıraktı. Her bir şehadet realitenin tekrar tekrar arkada kalanların yüzüne vurulduğu bir çağrıya dönüşür. Bu çağrı temelinde özeleştirel bir tutum içine girip onlardan ve partiden öğrenerek yürünebilir bu yol ancak. Nasıl ki buralara gelirken bir çok sorumun cevabını Sarin yoldaşın konuşmasında bulduysam, bundan sonraki süreçte de bir çok cevabı onlarda aramaya devam edeceğim.'

'HALK KENDİNİ TÜM GÜCÜYLE KAVGAYA ADAMASIYLA TANIDI'
Rojava yıllarını böyle yürüdü. Kendini değiştirip dönüştürmek çabasını kesintisiz biçimde sürdürdü. Omuzladığı yönetici görevlerin gerektirdiği sorumluluk duygu ve bilincini, disiplini, metaneti, öğrenme çabasını büyütmekte, nitelikçe güçlendirmekte kararlı ve emekçi oldu. Sosyalist yurtsever kadro niteliğini örnek biçimde geliştirip güçlendiren Çirûsk Azad yoldaş, Rojavalı komünistlerin örgütlenmesine; devrimi savunma, inşa çalışmalarına katılma ve sosyalizm bayrağını yeni ellerde yükseltme eylemlerinin nitelik kazanmasına önemli katkılarda bulundu. Rojava halkı, kitle çalışmasındaki ismiyle heval Metin'i kendini tüm gücüyle kavgaya adamasıyla tanıdı.

'MÜCADELEYİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR'
Halil Okan Boyuneğmez ve  Çirûsk Azad yoldaşların katledilmesinden ötürü acımız büyük. Öfkemiz ayakta. Faşist inkarcı sömürgecilik iyi bilsin ki, savaşın bedellerini ödemek kabulümüz, bedel ödetmek, mücadeleyi kesintisiz biçimde sürdürmek boynumuzun borcudur.

'YAŞASIN MLKP'
Şenol ve Ümit yoldaşların savaşım ve idealleri rehberimizdir! Yaşasın Kürdistan ve Türkiye birleşik devrimi! Yaşasın bölge devrimi! Devrimin zaferi için yaşaşın MLKP!"