27 Eylül 2024 Cuma

MLKP Milisleri İstanbul'da Ahmet Şoreş ve Firat Newal'i andı

Ölümsüzleşen komünist önder Ahmet Şoreş ve komünist komutan Firat Newal için İstanbul'da anma düzenleyen MLKP Milisleri, Rojava devriminin boğulmasına izin vermeyeceklerini kaydetti ve ekledi: "Yoldaşların ideallerini gerçekleştirmek için özellikle genç kadın ve erkekleri MLKP saflarında örgütlenmeye, milis faaliyetini büyütmeye, faşist şeflik rejiminden hesap sorma mücadelesine omuz vermeye çağırıyoruz."

MLKP Milisleri İstanbul'da düzenledikleri etkinlikle komünist önder Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve genç komutan Özgür Namoğlu'nu (Firat Newal) İstanbul'da andı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'ın mücadele hayatları anlatıldı.

'ONLARDAN ÖĞRENECEĞİZ'
Ahmet Şoreş'in mücadele kararlılığı ve yüksek feda düzeyinin kendilerinin de çıtası olduğunu belirten MLKP milisleri, Firat Newal'in ise genç bir komünist olarak partiyle büyüdüğünü, özgür topraklara gittiğini ve hızlıca komutanlaştığını dile getirdi.

Ardından Milisler adına hazırlanan metin okundu. Ölümsüzlerden öğrenerek devrim yürüyüşüne devam ettiklerini belirten MLKP milisleri, "Rojava Devrimine dönük savaş hazırlığında bulunan faşist şeflik rejimi partimize ve Rojava Devriminin önderlerine dönük saldırılarını hızlandırıyor. Unutmasınlar ki partimiz ve Rojava halkları kan can pahasına devrimlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Rojava Devrimini sosyalist yurtsever çizgide büyüteceğiz. Rojava, Ortadoğu devrimlerinin kaldıracı olmaya devam edecektir. Yükselteceğimiz mücadele çizgisi ile Rojava Devriminin boğulmasına izin vermeyeceğiz. Ölümsüzleşen yoldaşlarımızın ideallerini zafere taşıyacağız" dedi.

'DEVRİME SAHİP ÇIKMAK ELZEM GÖREVİMİZ'
Ahmet Şoreş'in yaşamını devrime adadığı, hayatını bu eksende şekillendirdiği belirtilen açıklamada, "Mücadele yaşamının büyük bir bölümünde illegal faaliyetler yürüten, partimizin değişik kuruluş çalışmalarında ve kritik dönemeçlerde önemli roller oynayan Ahmet yoldaş fedakarlığı, önderlik gücü, siyasi polise karşı mücadele deneyimi ve yüksek mücadele azmi ile komünist bir önder olarak bize yol gösteriyor. Bir nevi parti içerisinde dünyaya gelmiş ve bu eksende şekillenmiş olan Firat yoldaş, yaşamı ile parti kültürünün aynası olmuştur. Sicil videosunda da vurguladığı gibi devrim topraklarına ve devrime sahip çıkmak bizim için elzem bir görevdir. Bu bağlamda yoldaşın çağrısı, çağrımız ve başlıca görevlerimizdendir" denildi.

'DEVRİMİN ZAFERİ İÇİN YAŞASIN PARTİMİZ MLKP'
Genç kadın ve erkekleri MLKP saflarında örgütlenmeye, milis faaliyetini büyütmeye, faşist şeflik rejiminden hesap sorma mücadelesine omuz vermeye çağıran MLKP Milisleri açıklamada, "Yoldaşlarımızı her yerde ve her biçimde anmaya devam edeceğiz. Onların hesabını mutlaka faşist rejimden soracağız. Ahmet Şoreş yoldaş ölümsüzdür! Firat Newal yoldaş ölümsüzdür! MLKP'de örgütlen, milis faaliyetini büyüt! Devrimin zaferi için yaşasın partimiz MLKP" ifadelerine yer verdi.

Ardından anmaya katılan milisler, ölümsüzlerden öğrenmek üzerine konuşmalar yaptı. Anma onların mücadele bayrağının yükseltileceği, faşist rejimden hesabının sorulacağı, mücadelenin büyütüleceği sözleriyle sonra erdi.