29 Eylül 2024 Pazar

MLKP 28. kavga yılında devrimi örgütlemeye çağırdı

MLKP MK, kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, haklı ve mutlaka zafere ulaşacak kavganın Türkiye ve Kürdistan'daki enternasyonalist müfrezesi olarak; Türk burjuvazisine, faşist şeflik rejimine, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme ve dünya burjuvazisine karşı 28 yıldır savaştıklarını vurguladı. Açıklamada, "Partimiz, işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları, LGBTİ+'ları, ekolojistleri MLKP saflarında birleşerek, Komünist Kadın Örgütünde, FESK'te, KGÖ'de görevler üstlenerek, işçilere, kadınlara, emekçilere karşı suç işleyenlere ait bilgiler toplayıp ulaştırarak, olanak sunarak, teknik ve mali destek vererek devrimin örgütlenmesine güç katmaya çağırıyor" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komitesi (MK), kuruluşunun 28. yılına ilişkin açıklama yaptı. Adalet, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini her yerde sürdürdüğünü kaydetti. MLKP MK'sinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Emperyalist küreselleşme evresindeki kapitalist emperyalist dünya düzeni yeryüzünü ve gökyüzünü, insanı ve doğayı artan bir hızla mahvetmeye devam ediyor. Dizginsiz sömürü, faşist devlet terörü, yoksulluk, işsizlik, açlık, adaletsizlik, erkek egemen baskı ve şiddet, kadın kırımı, ekolojik yıkım, yağma ve sömürge savaşları dört bir yanda kol geziyor. Sayısız araç ve yöntemle ırkçılık ve şovenizm körükleniyor.

FAŞİST ŞEFLİK REJİMİ HER YÖNDEN SALDIRIYOR
İnsanlık elektronik gözetimle, sınır duvarlarıyla kuşatılıyor. Hapishanelerin sayısı her geçen gün artıyor. Bütçelerden silahlanmaya ayrılan pay büyümeye devam ediyor. Salgın hastalıklar milyonlarca insanı yaşamdan koparıp alıyor. Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da egemen olan faşist şeflik rejimi, kapitalist emperyalist dünya düzeninin eli kanlı ortaklarından biri olarak, işçi sınıfını, kadınları, gençleri, Kürt halkımızı, gençliği, Alevi halkımızı, antikapitalist Müslümanları, ulusal toplulukları faşist ve sömürgeci devlet terörüyle ezmek, dilsiz köleler haline getirmek, bir açık hava hapishanesi cenderesinde tutmak için tüm varını yoğunu ortaya koyuyor.

Ne var ki gerçek bunlardan ibaret değil. Yeni bir dünya için, onurlu ve özgür bir yaşam için, kadın özgürlüğü için, halklara tam hak eşitliği için, ekolojik bir evren için, adalet ve sosyalizm için savaşım da sürüyor. Hindistan'dan Türkiye'ye, Filipinler'den Kürdistan'a, Kolombiya'dan Filistin'e, Tunus'tan Arjantin'e, ABD'den Almanya'ya, Yunanistan'dan Bangladeş'e, Togo'dan Fransa'ya, Fas'tan İran'a dört bir yanda demokrasi, adalet, özgürlük, iş, onurlu yaşam bayrakları yükseliyor. Bu ülkelerin bazılarında işçiler, kadınlar, yoksullar, ezilenler silahlı savaşım da dahil, mücadelenin tüm araç ve biçimleriyle dövüşüyor, devrim için savaşıyorlar. Dünya burjuvazisinin basın yayın tekelleri ve devletler bunları gizlemek için yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar.

'GERÇEK AKACAK BİR KANAL BULUYOR'
Dünya işçi sınıfını ve ezilenleri köleliği, onursuzluğu, zulmü, açlığı, yoksulluğu, horlanmayı, aşağılanmayı, çile içinde yaşamayı kabul etmiş, hatta bunlardan yana saf tutan çürümüş bir yığın olarak göstermek için yalana ve demagojiye psikolojik savaş makinalarını yirmidört saat aralıksız çalıştırıyorlar. Yine de güneşi balçıkla sıvayamıyorlar. Kürdistan'da, Filipinler'de, Türkiye'de, Hindistan'da, Kolombiya'da, Filistin'de ölümsüzlerin ve zindan direnişçilerinin, sokakları, meydanları, dağları, ormanları kavga alanlarına dönüştüren devrimci güçlerin, işçileri ve ezilenleri özgürlük, adalet ve sosyalizm savaşımına çağıran haykırışlarını örtbas edemiyorlar. Gerçek, akacak bir kanal buluyor.

MLKP KAVGASINI SÜRDÜRÜYOR
MLKP, bu haklı ve mutlaka zafere ulaşacak kavganın Türkiye ve Kürdistan'daki enternasyonalist müfrezesi olarak; özgürlük, adalet ve sosyalizm için savaşan marksist leninist bir parti olarak; Lenin ve Stalin önderliğindeki sosyalist Sovyetler Birliği'nin, sosyalizmin bütün emekçi insanlığa güç taşıyan kazanımlarının eleştirel mirasçısı olarak; Claraların, Kollantayların kadın özgürlük kavgasının militanı ve geliştiricisi olarak, Mustafa Suphilerin, Mahirlerin, İbrahimlerin, Denizlerin yarattığı komünist ve devrimci birikimin bayraktarı olarak; Mazlumların, Agitlerin yükselttiği ulusal kurtuluş çağrısının sosyalist yurtsever yankısı olarak, Türk burjuvazisine, faşist şeflik rejimine, inkarcı sömürgeciliğe, erkek egemen sisteme ve dünya burjuvazisine karşı 28 yıldır savaşıyor. Devrimin feda bölüğü olarak, özveride sınır tanımadan, bedel ödemekte duraksamadan, büyük bir coşku ve inançla işçilerin ve ezilenlerin taleplerinin, özlemlerinin, sorunlarının sesi, iradesi ve yumruğu olarak, kentlerde, dağlarda ve zindanlarda savaş siperlerini daha ileriye taşımak için ter döküyor, direniyor, savaşıyor.

'BİRLEŞİK DEVRİM PERSPEKTİFİNDEN KOPMUYOR'
Rojava'da devriminin savulup geliştirilmesi için tüm gücüyle seferber oluyor. Çok sınırlı bir kuvvetle de olsa Güney Kürdistan'da inkarcı sömürgeci işgale karşı direnişin içinde yer alıyor. Avrupa'da göçmen işçi ve emekçi kitlelerin devrim saflarında birleşmesi, politik savaşımın içinde yer alması için emek veriyor. Birleşik mücadelede kararlı duruşunda ısrar ediyor, birleşik devrim perspektifinden kopmuyor.

'ŞAFAK YOLDAŞ MLKP'NİN İRADESİNİN KIRILAMAYACAĞINI BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ'
9 Ağustos'ta Serhat'ta işgalci sermaye ordusuyla girişilen çatışmada ölümsüzleşen FESK-Karadeniz Kır Birliği'nin genç komutanı Ulaş Alankuş, parti adıyla Şafak Kızıldere yoldaş, MLKP'nin adanmışlığını ve feda ruhunu kanıyla yazarak partimizin devrimi örgütleme ve zafere ulaştırma iradesinin kırılamayacağını bir kez daha gösterdi.

'DEVRİMİN ÖRGÜTLENMESİNE ÇAĞIRIYORUZ'
28. savaşım yılını daha büyük kavgalara girmek, işçi havzalarında, emekçi semtlerde, okullarda, meydanlarda, dağlarda devrimi geliştirmek; suçlarına hergün yenilerini ekleyen, halklarımızın faşist düşmanlarından hesap sormak istek, inanç ve kararlılığıyla kutlayan partimiz, işçileri, kadınları, gençleri, yoksulları, LGBTİ+'ları, ekolojistleri MLKP saflarında birleşerek, Komünist Kadın Örgütünde, FESK'te, KGÖ'de görevler üstlenerek, işçilere, kadınlara, emekçilere karşı suç işleyenlere ait bilgiler toplayıp ulaştırarak, olanak sunarak, teknik ve mali destek vererek devrimin örgütlenmesine güç katmaya çağırıyor.

28. savaş yılında devrimin zaferi için yaşasın MLKP. Kadınların özgürlüğü için yaşasın KKÖ. Şan olsun Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetlerine. Şan olsun Komünist Gençlik Örgütüne. Tek yol devrim yaşasın sosyalizm. Yaşasın bölge devrimleri. Yaşasın dünya devrimi."