29 Eylül 2024 Pazar

'Metin'e Ağıt'a saygısızlık

Metin'e Ağıt" isimli esere saygısızlık yapıldı. Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe için hazırlanan eser dans kulüplerinde çalınmak için remix yapıldı. Başta eserin sahibi sanatçı Ferhat Tunç olmak üzere çok sayıda kişi bu saygısızlığa tepki gösterdi. 

Polis işkencesinde katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe için sanatçı Ferhat Tunç'un yaptığı "Metin'e Ağıt" isimli eseri dans kulüplerinde çalınmak için remix yapıldı.

Mert Onat isimli DJ tarafından eser remixlenirken, gece kulübü ve dans görüntülerinin de eklendiği bir video hazırlandı.

Müzikolog Mustafa Demir duyurduğu remixe tepki gösterirken çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da yaptığı paylaşımlarla Metin Göktepe ve değerlere saygısızlık yapıldığının altını çizdi. 

Eserin sahibi Ferhat Tunç ise "Kahredici bir görüntü! Sevgili Mustafa, alay edercesine acılarımızın üzerinde tepiniyorlar adeta! Ağıtlarımız toplumsal bir bellektir. Capcanlı yaşanılan bir tarihtir. Hiç kimsenin bu tarz remixle değerlerimizi sömürmesine izin vermeyiz. Kaldırılması için Mesam'a bildireceğim" sözleriyle tepki gösterdi.