27 Eylül 2024 Cuma

Mazlum Ebdî: BMGK'nın IŞİD raporu şeffaf ve doğrudur

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, BM Güvenlik Konseyi'nin IŞİD'e ilişkin raporunun gerçekleri yansıttığını ve Türkiye'nin saldırısının da IŞİD'i canlandırmaya devam ettiğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) IŞİD hakkında hazırladığı raporu değerlendirdi.

BMGK raporunun "Şeffaf ve doğru" olduğunu kaydeden Ebdî, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıyla IŞİD'e ruh verdiğini, IŞİD'in mali, personel ve coğrafik olarak yeniden yapılandığını belirtti. 

Ebdî açıklamasında BMGK'ye, konuya sorumlulukla yaklaşılması, Kuzey ve Doğu Suriye'de teröre karşı verilen mücadelenin kazanımlarının ve güvenliğin korunması için destek olunması çağrısında bulundu.

BMGK: IŞİD SURİYE VE IRAK'TA YENİDEN GÜÇ TOPLAMAYA BAŞLADI
Birleşmiş Milletler (BM) Gözlem Ekibi tarafından hazırlanıp BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan bir raporda, Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinden sonra yeni bir liderin başına geçtiği IŞİD'in Suriye ve Irak'ta yeniden güç toplamaya başladığı belirtildi.