27 Eylül 2024 Cuma

Masatçı'ya Yılın Kadın Oyuncusu ödülü 

Oynadığı Gogol'un Paltosu gerekçe gösterilerek tutuklanan KHK ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosu emekçisi Nazlı Masatçı, Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü. Masatçı, ödülü Grup Yorum üyelerine atfetti.

Anadolu tiyatro ödülleri sahipleriyle buluştu. Dün akşam gerçekleşen 6. Anadolu Tiyatro Ödül töreninde, dört kategoride ödüller İzmir'e verildi.

6. Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, 2016 yıılnda KHK ile kapatılan Yenikapı Tiyatrosuna, 2019 yılında oynadığı Gogol'un Paltosu gerekçe gösterilerek tutuklanan Nazlı Masatçı'ya Yılın Kadın Oyuncusu ödülünü layık buldu. Masatçı yaptığı konuşmada ödülünü kendisine destek olan annesi Fazilet ile ağabeyi Orçun Masatçı ve Grup Yorum üyelerine atfetti. Masatçı, "Ezgileriyle bize destek olan Grup Yorum halktır, susturulamaz" dedi.

'TİYATRO TUTUKLANAMAZ DİYENLERİN SESİ OLACAĞIZ'
Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği ödülü ise İzgazete'ye takdim edildi. Ödülü alan Yazı İşleri Müdür Ciham Samgar, Tiyatro Gazetesi'ne teşekkür etti ve her yıl düzenledikleri İz Bırakanlar Ödül Töreni'ni anımsattı. Samgar, şöyle devam etti: "2016 yılında KHK ile kapatılan Yenikapı tiyatrosuna, 2019 yılında oynadığı oyundan dolayı tutuklanan Nazlı Masatçı'ya ödül verdik. 'Tiyatro tutuklanamaz. Tiyatrolar kapatılamaz' diyenlerin sesi olacağız."

Törende ayrıca tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü'ye En İyi Erkek Oyuncu ödülü verilirken İzgazete yazarı Cengiz Toraman da yönetmenlini üstlendiği Bir Picasso Lütfen oyunundan dolayı En İyi Yönetmen ödülünü aldı.