27 Eylül 2024 Cuma

Maraş'ta yan yana binlerce mezar açıldı

Maraş merkezli 10 ilin etkilendiği depremlerde binlerce kişi yaşamını yitirdi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatını kaybedenle kimlik tespit ve teşhis işlemlerinin ardından toprağa veriliyor.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde iki deprem meydana geldi. Depremler, Maraş'ın da aralarında olduğu 10 ilde hasara yol açtı.

Depremlerde hayatını kaybedenlerin cenazeleri enkaz altından çıkarıldıktan sonra morgda yapılan otopsi ve teşhis işlemi sonrası Kapıçam Mezarlığı'na götürülüyor. Burada da parmak izlerinin alınmasının ardından cenazeler, din görevlilerince yıkama, kefenleme ve cenaze işlemi sonrası toprağa veriliyor.

YAN YANA BİNLERCE MEZAR
Depremde çöken binaların enkazında arama-kurtarma çalışmalarının halen sürdüğü Maraş'ta hayatını kaybedenler için Kapıçam Mezarlığı'nda iş makineleriyle yan yana binlerce mezar açıldı.

Mezarlara, işlemi tamamlanan cenazeleri 24 saat boyunca defnediliyor. Şu ana kadar 3 bini aşkın kişinin defnedildiği Kapıçam Mezarlığı'nda halen bir yandan iş makineleri ile yeni mezarlar kazılıyor, bir yandan da defin işlemleri sürüyor. Havadan da drone ile görüntülenen Kapıçam Mezarlığı'nda, görevlilerin çalışmaları devam ediyor.