27 Eylül 2024 Cuma

Maraş'ta enkaz kaldırma işi AKP'ye yakın Sarıdağlar İnşaat'a verildi

Maraş'taki enkaz kaldırma çalışmaları TOKİ'nin koordinasyonuyla AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sarıdağlar İnşaat'a verildi. Sarıdağlar İnşaat'ın daha önce Erzurum'da yaptığı kayakla atlama pistleri 2014 yılında çökmüştü.

Depremin ardından enkaz altında arama çalışmaları tamamlanmadan apar topar enkaz kaldırma işine başlanılırken Maraş'taki enkaz kaldırma işinin yandaş bir firmaya verildiği ortaya çıktı.

Maraş'ta 200 kamyon ile enkaz kaldırma işine başlayan, kamyon sayısını 1200'e çıkarmayı hedefleyen şirketin, Erzurum'da inşa ettiği kayak pistlerinin çökmesi ile gündeme gelen Sarıdağlar İnşaat olduğu öğrenildi.

Depremden iki gün sonra kentte çalışmalara başlayan Sarıdağlar İnşaat'ın kent dışında iki döküm sahası oluşturduğu belirtildi. Sahalardan ilkinin yüzde 70 oranında hafriyat atıkları ile dolduğu, kısa zamanda ikinci döküm sahasına geçileceği kaydedildi. Enkaz kaldırma işinin dört ay kadar sürebileceği ifade edildi.

Yandaş şirket, aynı zamanda adını kamu ihaleleri ve skandallarla duyuran bir şirket. Erzurum Palandöken'de inşa ettiği kayak pistlerinin iki defa yıkılması ile gündeme gelen, buna karşın Sağlık Bakanlığı'nın 470 milyon TL'lik hastane yapım ihalesini alan şirketin sahibi Ahmet Sarıdağ'ın AKP ile yakın ilişkisi biliniyor.

Devletten çok sayıda ihale alan Sarıdağlar İnşaat'ın Erzurum'daki buz pateni pisti, İstanbul'daki Küçükçamlıca Radyo ve TV Kulesini inşa ettiği öğrenildi. Türkiye'de, "Helal Turizm Sertifikası" alan ilk otel olan Antalya Adenya Otel'in de sahibi olan Ahmet Sarıdağ'ın ait Sarıdağlar İnşaat, Bingöl ve Hakkari'deki havalimanları, Konya ve Trabzon stadyumları, Çorum'daki TOKİ Konutları gibi kamuya ait pek çok işin ihalesini almıştı.