26 Eylül 2024 Perşembe

Mam Beşir düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı

Êzidî Toplumu Koordinasyon Üyesi Mam Beşir, Şehit Dilgeş ve Berxwedan Şehitliği'nde yüzlerce kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Êzidî Toplumu Koordinasyon Üyesi Mam Beşir (Hesen Dûtar), yüzlerce kişinin katıldığı tören ile Şehit Dilgeş ve Berxwedan şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Mam Beşir 14 Aralık günü geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Êzidî Toplum Koordinasyon Üyesi Mam Beşir'in cenazesi sabah saatlerinde yüzlerce kişi tarafından Xanesor ilçesinden alınarak Şehit Dilgeş ve Berxwedan şehitliğinde uğurlandı.

Mam Beşir'in cenazesinin şehitliğe ulaşmasının ardından YBŞ savaşçıları askeri tören düzenledi.

Düzenlenen törende YBŞ adına konuşan Tirêj Şengalîi, Mam Beşir'in ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Şengal üzerinde oynanan kirli planlara dikkat çeken Şengalîi, bütün planların boşa çıkarıldığını söyledi. Şengalîi, "Biz sonuna kadar Mam Beşir'in mücadelesine sahip çıkacağız. Şengal'in kazanımlarını korumak için mücadele edeceğiz" diye kaydetti.

Êzidî Özgürlük ve Demokrasi Partisi (PADÊ) adına konuşan Hisên Hecî, Mam Beşir'in verdiği mücadeleye dikkat çekerek, 37 yıldır Kürt halkının ve kendi halkının özgürlüğü için mücadele verdiğini vurguladı. Hecî, "Onun bir hayali vardı o da Mam Zekî'nin yanına defnedilmekti" diye belirtti.

Mam Beşir'in eşi Sebriye Dûtar aile adına yaptığı konuşmasında "Biz 37 yıllık bir şehit verdik. Bu da Şengal halkının onuru içindir" dedi.

TAJÊ adına konuşan Naima Şemo, "Hareket olarak sonuna kadar Mam Beşir'in mücadelesinin takipçisi olacağız. Mam Beşir Şengal'in özerkliği için büyük mücadeleler verdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mam Beşir'in cenazesi "Biji bverxwedana Şengale" sloanı eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Aynı zamanda Şehit Dilgeş ve Berxwedan şehitliğinde taziye çadırı açılacak ve bu çadır Êzidî geleneğine göre 5 gün boyunca açık kalacak.