29 Eylül 2024 Pazar

Malatya'da halkın yol eylemine jandarma engeli

Malatya-Sivas Karayolunda; Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe mahallelerine giden yola dönüş olmaması halkı çileden çıkardı. Bölge halkı yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Malatya-Sivas Karayolunda Yeşilyurt sınırları içerisinde bulunan Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe Mahallelerine direkt giden yol Kuzey Kuşak yolu çalışmalarından dolayı kapatıldı, bu mahallelere gitmek isteyenler yaklaşık 7 km uzaklıktaki kavşaktan dönmek zorunda kalıyor.

PİRHA'nın haberine göre; bu mahallelerde yaşayanlar da eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. Kuzey Çevre Yolu üzerinde mahallelerine giden köprü tamamlanana kadar karayolundan mahallelerine bir bağlantı yolu yapılmasını isteyen halk seslerini duyurmak için yolu trafiğe kapattı ve bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istediler. Halk mahallelerinde meydana gelen yangında itfaiyenin gecikmesi sebebiyle evin kül olduğunu, bu gecikmenin de yoldan kaynaklandığını ifade etti.

Mahalle halkı yol kapatma eylemine ise Yeşilyurt ilçe jandarma müdahale edildi. Haklarını arayan halk, jandarmanın bu tutumuna da tepki gösterdi.