26 Eylül 2024 Perşembe

Malatya'da 5 kadın serbest bırakıldı

Malatya'da gözaltına alınan 11 kadın siyasetçiden 4'ü savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, 7 kişi ise hala gözaltında tutuluyor.

Gülbahar Doğan, Betül Kurnaz Kılıç, Hatice Zengin ve Rahime

Malatya'da dün yapılan operasyondan alınan 11 kadın siyasetçiden 4'ü serbest bırakıldı. 

Gözaltında olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKD) yöneticisi Hatice Zengin ve Saime Tuncel ile ile Gülbahar Doğan ve Bütül Kurnaz Kılıç, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Siyasi parti ve dernek çalışmaları nedeniyle gözaltına alınan kadınlar, savcılıkta verdikleri ifadelerde faaliyetlerin suç olmadığını belirtti. Kadınlar, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

7 KADIN HALA GÖZALTINDA
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İl Eşbaşkanı Fatma Alataş, Demokratik Bölgeler Partisi Yeşilyurt eski İl Eşbaşkanı Reyhan Bakır, ESP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ayşe Işık, DBP eski il yöneticisi Hatun Aydın, HDP il yöneticisi Zeynep Doğan ve HDP üyesi Sevgi Çınar ise Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulmaya devam ediyor. 
 
Gözaltındaki kadınların, yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor.
 
HDP: DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ
HDP Malatya İl Örgütü, yaptığı basın açıklaması ile gözaltıları kınadı. HDP İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, gözaltına alınanlara dair hukuki bir dayanağın olmadığını belirterek, "Kongre öncesi 11 Kadın siyasetçinin gözaltına alınması; HDP'ye gözdağı vermek, baskı ve zülüm politikasıdır" dedi.

Gedik, "Birçok arkadaşımız 40- 50 kişilik polis grupları ile gözaltına alındı. Bu kararlar hukuki değil siyasidir. İleri faşizm politikalarının yürütüldüğü bir süreçten geçiyoruz. İleri demokrasi diye vaat edenler, ileri faşizmi getirdiler. HDP ve bileşenlerine bir saldırıdır. Biz bu hukuksuzluklara karşı mücadelemizi büyüteceğiz. Diz çökmeyeceğiz, eğilmeyeceğiz" şeklinde konuştu.