29 Eylül 2024 Pazar

Lübnan'daki eylemlerde en az 10 kişi yaralandı

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentinde düzenlenen protestolarda askerlerle eylemciler arasında yaşanan çatışmada en az 10 kişi yaralandı.

Lübnan'da yaşam koşullarının giderek kötüleşmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta başkent Beyrut'ta başlayan eylemler yayılarak sürüyor. Beyrut, Trablusşam ve Sayda gibi pek çok yerde gerçekleşen protestolarda eylemcilerin yolları trafiğe kapadığı, bankalara ve alışveriş merkezlerine yönelik eylemler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam kentindeki Nur Meydanı'nda düzenlenen eylemde, askerlerin saldırısı nedeniyle en az 10 kişi yaralandı. Askerlerin eylemcilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombalarla saldırdığı, saldırı sonrası Nur Meydanı çevresindeki sokaklarda çıkan çatışmalarda en az 10 kişinin yaralandığı, birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Trablusşam'ın ticaret merkezinde de bir eylem gerçekleştirildi. Eylem nedeniyle Lübnan Bankalar Cemiyeti tüm banka şubeleri ile merkez binalarının kapatılacağını açıkladı.

Trablusşam'ın yanı sıra başkent Beyrut'ta da onlarca kişi El-Hamra Caddesi'ndeki Lübnan Bankası önünde toplanarak hükümetin ekonomi politikalarını protesto etti. Güneydeki Sayda kentinde ise Lübnan Bankası şubesine yürüyüş düzenlendi.

Ordu ise eylemcileri tehdit ederek "sokaklardan çekilme ve meydanları boşaltma" çağrısı yaptı.