27 Eylül 2024 Cuma

'Kurulan komployu boşa çıkarmak için buradayız'

ESP ve SKM, komployla tutuklanan üyeleri Ebru Yiğit, Deniz Aktaş, Nurcan Güllübudak ve Mert Unay'ın ilk duruşması öncesi adliye önünde basın açıklaması yaparak, komployu boşa çıkarmak için burada olduklarını belirtti.

Polis komplosuyla gözaltına alınarak tutuklanan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Ebru Yiğit, İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş ve parti üyeleri Nurcan Güllübudak ile Mert Unay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Duruşma öncesi ESP ve SKM üyeleri Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SKM Sözcüsü Çiçek Otlu, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı ve ESP üyeleri katıldı.

SKM Sözcüsü Çiçek Otlu, deprem nedeniyle onbinlerce insanın katledildiği bir günde, ESP ve SKM MYK üyeleri Ebru Yiğit, Deniz Aktaş ve parti üyeleri Nurcan Güllübudak ile Mert Unay için Çağlayan'da olduklarını söyledi.

Eve polis tarafından konulan silah ve bombaları kabul etmediklerini dile getiren Otlu, şöyle devam etti: "ESP ve SKM'ye yönelik bir komplo düzenlenmiştir. Bu komployu boşa çıkarmak için buradayız. AKP-MHP faşizmi karşısında yoldaşlarımızın özgürlüğünü savunuyoruz. Ebru'yu, Deniz'i, Nurcan'ı ve Mert'i bugün faşizmin elinden alacağız. Halkımızı, kadınları ve tüm ezilenleri bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz."

Açıklama alkışlarla son buldu. Açıklamanın ardından ESP ve SKM üyeleri duruşmayı takip etmek için adliyeye geçti.