27 Eylül 2024 Cuma

Kur'an kursunda çocukları istismara maruz bırakan 3 sanığa 139 yıl hapis

Kur'an kursunda 6 öğrenciyi istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla yargılanan 3 sanık, toplam 139 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanıkların tümünün cezasında indirim uyguladı.

İstanbul Ümraniye'de Kur'an kursunda yatılı kalan 6 öğrenciyi istismara maruz bıraktığı ve işkence yaptığı için tutuklu yargılanan 3 kişi, "Çocuğun zincirleme cinsel istismarı" ve "Çocuğa eziyet" suçlarından toplam 139 yıl 5 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ümraniye'de Fıkıh-Der'e bağlı Kur'an kursunda yatılı kalan çocukları istismara maruz bırakan ve haklarında "Çocuğun cinsel istismarı" ve “eziyet" suçlarından dava açılan üç sanığın yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ömer I., Hacı S. B. ve Tarık B. ile avukatları ve 3 öğrenci ile avukatları katıldı.

SANIKLARIN TÜMÜNE 'İYİ HAL İNDİRİMİ'
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, her üç sanığı da suçlu buldu. Ancak sanıkların tümünün cezasına "iyi hal indirimi" uyguladı. Ömer I., dört öğrenciye yönelik istismardan dolayı "Çocuğun zincirleme istismarı" suçundan 70 yıl 3 ay 22 gün, üç öğrenciye yönelik, "Çocuğa eziyet" suçundan da 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklu sanık Hacı S.B., iki öğrenciye yönelik istismardan dolayı, "Zincirleme cinsel istismar" suçundan toplam 37 yıl 6 ay, kardeşi Tarık B. de bir öğrenciye istismardan dolayı "Zincirleme cinsel istismar" suçundan 25 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.