27 Eylül 2024 Cuma

Kubilay: Gelecek Partisi'ni HDP'yi karalamak için mi kurdunuz!

HDP Sözcüsü Kubilay, "Siz Demirtaş'a saldırmak, HDP'yi karalamak için mi bu partiyi kurdunuz? Siz de siyasi geleceğinizi Demirtaş'a saldırarak, HDP'yi karalayarak mı kazanmayı düşünüyorsunuz? Sizin memlekete vadettiğiniz gelecek bu mu?" diyerek Gelecek Partisi'ne tepki gösterdi.

Halkların Demokrati Partisi Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Kubilay, yeni kurulan Gelecek Partisi'nin partilerini hedef aldığına dikkat çekerek, "6-8 Ekim'in araştırılmasını neden engellediniz? Erdoğan'ın izinden gidecekseniz neden yeni parti kurdunuz" diye sondu.

'GELECEK PARTİSİ'Nİ DEMİRTAŞ'A SALDIRMAK İÇİN Mİ KURDUNUZ?'
İktidarın bütün unsurlarıyla HDP'ye saldırdığına dikkat çeken Kubilay, "HDP'ye yönelik saldırıların hepsi bu kadar değil. Ne yazık ki, Demirtaş'a saldırı kervanına, HDP'yi karlama korosuna Gelecek Partisi de katıldı. Onlar da Demirtaş'a saldırmakta, HDP'yi karalamakta sınır tanımıyor. Siz Demirtaş'a saldırmak, HDP'yi karalamak için mi bu partiyi kurdunuz? Siz de siyasi geleceğinizi Demirtaş'a saldırarak, HDP'yi karalayarak mı kazanmayı düşünüyorsunuz? Sizin memlekete vadettiğiniz gelecek bu mu?" dedi.

'6-8 EKİM'İN HAKİKATİNİN ARAŞTIRILMASINI NEDEN ENGELLEDİNİZ'
"Söz konusu saldırıya konu edinen 6-8 Ekim'de Davutoğlu başbakan, Erdoğan Cumhurbaşkanıydı. ‘Burası Türkiye'… Burası Türkiye diye bu söz sıkça söylenmiyor. Resmi ağızlar her şeyi tersinden söyler, her şeyi tersinden gösterirler… 6-8 Ekim olaylarının aydınlatılması için HDP bu zamana kadar 7 önerge verdi ve bütün bu önergeler AKP ve MHP gruplarınca reddedildi. Bakınız aynı konuyu Erdoğan ve Bahçeli de diline pelesenk ediyor, orada yaşamını yitiren insanların kanı üzerinden hamaset yapmaya, HDP'yi karalamaya, kriminalize etmeye devam ediyor" diyen Kubilay, şöyle devam etti:

"Madem gerçeği biliyorsunuz, kendinizden eminsiniz, yalan söylemiyorsunuz, Demirtaş'a iftira atmıyor, HDP'yi karalamak için yapmıyorsunuz hakikatin araştırılması için HDP'nin verdiği 7 önergeyi neden reddettiniz? Çıkıp açıklayın. O zaman hakikati öğrenmek herkesin hakkı. İftirayı, karalamayı bırakın. Bu konuda Erdoğan d, Bahçeliye de, Davutoğlu'na da hodri meydan diyoruz ve çağrı yapıyoruz: Gelin, parlamentoda ortak bir önerge verelim. Bir araştırma komisyonu kuralım. Komisyon meclis adına 6-8 Ekim hakikatini araştırsın, gerçeği açığa çıkarsın, kamuoyuna açıklasın. Bu konuyu hamaset konusu ve siyaset malzemesi olmaktan çıkaralım."

'AKP'NİN KÖTÜ BİR SİYASİ KARİKATÜRÜ OLMAKTAN ÇIKINIZ'
"Sonuç olarak Erdoğan'ın yedeğinde yürüyecek, onun izinden gidecektiniz, onun siyaset tarzını düstur edinecektiniz de neden bir parti kurdunuz, neden yeni bir parti kurmuş oldunuz? Yoksa sizin siyasi ekmek kapınız da AKP iktidarı gibi milliyetçi hamaset, ırkçı hezeyanlar, HDP karşıtlığı mı olacak? Hakkını teslim etmek gerekirse bunlar eski partinizde zaten fazlasıyla yapılıyordu. Etrafa fazlasıyla zehir saçılıyordu, saçılmaya da devam ediliyor. Eğer gerçekten siyaset yapacaksanız, Kürt düşmanlığı yapmaktan, HDP'ye saldırmaktan, Demirtaş'a kara çalmaktan vazgeçiniz" diyen Kubilay, "Eğer bu ülkede bir varlık göstermek istiyor, demokratik zeminlerde siyaset yapmak istiyorsanız, Erdoğan'ın yedeğinde yürümeyi bırakınız. AKP'nin kötü bir kopyası, çirkin bir siyasi karikatürü olmaktan çıkınız. Bilinmeli ki, aslı varken, suretine itibar edilmez" şeklinde konuştu.