27 Eylül 2024 Cuma

KSO Başkanı Zeytinoğlu: Kocaeli'ne gelen depremzedelere iş vermeyin

Depremzede işçilerin göç ederek başka illerde iş bulmasının demografik yapıyı bozacağını öne süren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'ne gelen depremzedelere iş verilmemesini söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası şubat ayı meclisinde konuşan oda başkanı Ayhan Zeytinoğlu, deprem bölgesinden gelen işçilerin Kocaeli ve çevre illere gelmemesi gerektiğini, gelirlerse de bölgenin demografik yapısını bozmamak için işe alınmamaları gerektiğini savundu.

Deprem bölgesinin ekonomiye katkı veren önemli bir bölge olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, o bölgenin ayakta kalması için o bölge çalışanlarının da orada kalması gerektiğini dile getirdi. Zeytinoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Zaten etnik yapısı zor olan bölge. Oradaki yerleşik insanları da buraya göç ettirerek demografik yapıyı değiştirmemek adına orada konteyner ve geçici konutlarla desteklenmesi gerekiyor. Konteyner konusunda bizlerin gayretli olması ve çalışan nüfusun bulunduğu yerde muhafaza edilmesi çok önemli. Çalışan nüfusu buraya getirmememiz lazım. Sizlerden ricam deprem bölgesinden gelenleri işe almayın. Yardım yapmayın demiyoruz ama işe almayın. Demografik yapıyı bozabilecek bir duruma çanak tutmayalım. Depremzedelere yardım konusunda tabi ki bizim söyleyebileceğimiz bir şey yok."

Zeytinoğlu, bu ifadelerinin tepki çekmesi sonrası bir açıklama daha yaptı. Zeytinoğlu, sözlerinin arkasında durarak, çalışan nüfusun bölgede kalmasının hem ekonomik olarak bölgenin ayağa kalkması, hem sosyal hayatın yeniden başlaması, hem de milli güvenlik açısından önemli olduğunu öne sürdü.