29 Eylül 2024 Pazar

Kongra Starlı kadınlar Nagihan ve Jîna Emînî için yürüyüş yaptı

Kongra Star Tıl Barak örgütü, Nagihan Akarsel'e yapılan suikast saldırısını ve Jîna Emînî'nin İran'da işkence ile katledilmesini Qamışlo'nun Til Birak kentinde bir yürüyüş düzenleyerek kınadı. Eylemde suçluların cezalandırılması çağrısında bulunuldu.

Kongra Star, kadın özgürlük mücadelesi aktivisti, yazar, akademisyen Nagihan Akarsel'in suikastle katledilmesi ve Jîna Emînî'nin işkence ile katledilmesini kınamak için yürüyüş düzenledi. Tıl Barak ilçesinin batı girişinden başlayan yürüyüş Şehitler Meydanı'ndaki miting alanında son buldu. Miting, kadın özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşuyla başladı.

Yürüyüşte "Bijî berxwedena gerilla", "Şehit namirin", "Jin, jîyan, azadi" sloganları atıldı.

‘KADIN KATLİAMLARI ÖFKE YARATTI, KADIN DEVRİMİNİN BAŞLAMASINA ZEMİN OLDU'
Mitingde konuşan, Kongra Star üyelerinden Rexed El Hasen, kadınlara karşı işlenen suçların kadın iradesine dönük yapıldığını belirterek saldırıları kınadı. Rexed El Hesen, "Kadın aktivistlerin ve politikacıların öldürülmesi, ataerkil rejimlerin kadın özgürlük mücadelesine düşmanlığının ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır" dedi.

Til Birak İlçe Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi İman El Ali ise, "Kadınlara karşı işlenen ve işlenmekte olan suçlar tüm dünyada öfke yarattı ve kadın devrimlerinin başlamasına zemin hazırladı" diye vurguladı.

Mücadeleyi artıracağımıza söz veriyoruz, diyen İman El Ali "Dünyadaki tüm kadınlar kendilerine yönelik soykırım politikalarına karşı ayaklanmalı ve bu suçların sorumluları cezalandırılmalıdır" çağrısında bulundu.