29 Eylül 2024 Pazar

Komünist gençler SİHA saldırısını protesto etti

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Türk devletinin dün Qamişlo'da gerçekleştirdiği SİHA saldırısını protesto etti.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), dün Qamişlo'da 2 kişinin katledildiği SİHA saldırısını protesto etti. Şehit Zilan Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen eylemde işgal saldırıları lanetlendi, direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

CKŞ adına açıklama yapan Eylül Baran, Türk devletinin işgal saldırılarının devam ettiğini hatırlattı. Devrimin başından itibaren çetelere ve işgal saldırılarına karşı büyük direnişler sergilendiğini hatırlatan Eylül Baran, DAİŞ "Tüm dünya için tehlike olan DAİŞ çetesinin yenilgisi, çetebaşı Erdoğan'ın zoruna gitti" dedi.

Uluslararası güçlerin sessizliği sonucunda işgal saldırılarının devam ettiğini kaydeden Eylül Baran, komünist gençler olarak saldırıyı bir kez daha lanetlediklerini kaydetti.

Devrim topraklarındaki tüm gençlere çağrıda bulunan Eylül Baran, "Gelin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye devrimimizi koruyalım, geleceğimizi kuralım" dedi.

Hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması çağrısı yapılan eylemde "Kahrolsun ihanet" ve "Yaşasın Rojava devrimi" sloganları atıldı.