27 Eylül 2024 Cuma

Komplo saldırısıyla tutsak edilen sosyalistler hakim karşısına çıkacak

İtirafçıların polisle oluşturduğu yalan beyanlarla tutuklanan sosyalistler Deniz Aktaş, Ebru Yiğit, Mert Unay ve Nurcan Güllübudak, 6 sonra ilk kez hakim karşısına çıkacak. Gözaltı sırasında sistematik işkence gören ve saray medyası tarafından hedef gösterilen sosyalistlerin duruşması 22 Şubat'ta İstanbul 14. ACM'de görülecek.

Komplo saldırısıyla aylardır tutsak edilen Deniz Aktaş, Ebru Yiğit, Mert Unay ve Nurcan Güllübudak ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İtirafçıların polisle oluşturduğu yalan beyanlarla 18 Ağustos'ta sabaha karşı Aktaş, Yiğit ve Unay'ın misafir oldukları sırada Gazi Mahallesindeki Nurcan Güllübudak'ın evine yapılan operasyonda gözaltına alınan sosyalistler sistematik işkenceye uğramış, saray medyası tarafından hedef gösterilmişti.

Ev baskınında polis kameraları kapatarak arama yapmış, hazirun bulundurmamış, gözaltına alınanların aramaya eşlik etmesine izin verilmemişti. Öte yandan sosyalistlere işkence yapan polisler de mahkeme salonuna alınarak sosyalistler üzerinde baskı oluşturmaya çalışılmıştı.

Silivri Hapishanesinde 6 aydır tutsak olan Sosyalist Kadın Meclisleri MYK üyeleri Hatice Deniz Aktaş, Ebru Yiğit ile Nurcan Güllubudak ve Mert Unay 22 Şubat Çarşamba günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Sosyal hesabından paylaşım yapan SKM, duruşmaya katılım ve dayanışmaya çağırdı.