29 Eylül 2024 Pazar

Köln'de Piroğlu'yla dayanışma eylemi

1 Haziran'dan bu yana açlık grevi direnişini sürdüren siyasi tutsak Ecevit Piroğlu'yla dayanışma eylemi yapan Avrupa Demokratik Güç Birliği, Piroğlu'nun tek başına yaşamını idame edemediğini kaydetti. Eylemde, Piroğlu'yla dayanışma çağrısı yaptı. 

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Almanya'nın Köln kentinde Sırbistan'da tutsak edilen ve kirli pazarlıklar sonucu Türkiye'ye iade edilmek istenen devrimci tutsak Ecevit Piroğlu için eylem düzenledi. 

"Ecevit Piroğlu'na Özgürlük" şiarıyla gerçekleşen eylemde, Piroğlu'nun kendi yasalarını çiğneyen Sırbistan hükümetine karşı 95 gündür açlık grevi direnişinde olduğu hatırlatıldı. Piroğlu'nun 5 Eylül 2022 günü tansiyonu düştüğü için düştüğü ve hastaneye kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, "1 Haziran'dan bu yana sürdürdüğü açlık grevi nedeniyle artık yaşamını tek başına idame edebilecek durumda da değildir" denildi. 

Açıklamada, "Tüm girişimlere rağmen serbest bırakılmayan Ecevit Piroğlu üzerinden, Türkiye Cumhuriyeti ve Sırbistan hükümetinin kirli pazarlıkları  devam ediyor. Daha önce görülen dava öncesi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Sırbistan'a ziyareti bu pazarlıkların bir parçası iken, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti manidardır. Bir süredir Avrupa'da da Yurtsever devrimci insanlara yönelik baskının artması, uluslararası kamuoyu ve siyasetinin gözü önünde gerçekleşiyor" vurgusu yapıldı.

Bu kirli pazarlıkları açığa çıkarmaya devam edeceklerini duyuran ADGB, kamuoyuna dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Eylemde son olarak 42. yılında 12 Eylül darbe zihniyetinin AKP-MHP eliyle devam ettiği kaydedildi.

Eylem "Ecevit Piroğlu'na Özgürlük" sloganı ile sona erdi.