29 Eylül 2024 Pazar

Köln'de mülteci kampındaki koşullar protesto edildi

Aralarında Young Struggle'nin de bulunduğu örgütler, Almanya'nın Köln kentindeki mülteci kampının önünde, daha güvenli ve hijyenik barınma imkânı sağlanması için protesto eylemi düzenlediler.

Covid-19 salgınından dolayı haftalardır Avrupa'nın bir çok kentinde sıkı önlemler alınılıyor. Yürüyüşler yasaklanırken, sosyal ilişkiler kısıtlanırken, mülteciler yüzlerce insanlarla dar alanlarda hapis kalıyor. Oteller haftalardır bos ve kullanılmamakta. Bu nedenle birçok konaklama imkânı oluşuyor fakat belediyeler yine de 600 ve 1000 arası insanları bir alanda barındırıyor.

Birçok şehirde mülteciler protesto eylemi gerçekleştiriyor. Almanya'nın Bremen şehrindeki mülteciler kamplara girmeyerek protesto eylemi yapıyor. Halberstadt'da mülteciler daha iyi koşullar için açlık grevine girdi. Avusturya'da yine 100 kişi sinir dişi edileceklerinden dolayı gözaltında tutuluyor. Burada da yine 10 kişi açlık grevine başladı.

Köln'de Schönhauser Straße'daki mülteci kampında salgından dolayı hem yemek koşulları kötü ve tek kahvaltılık veriliyor, hem de temizlik yapılmıyor. Kampta kalan kadınlar tacize uğruyor, yaşlı insanlar ve hamile olanlar salgından dolayı korkuyor, insanlar insani olmayan koşullarda bir arada tutuluyor.

Gecen hafta kampta kalanlar eylem düzenledi ve haberi gönderdikleri hiç bir haber ajansı gelmedi. Kampın güvenliği sürekli tehdit ederek örgütlenen insanları korkutuyor.

Kein Mensch ist illegal, Young Struggle ve farklı örgütler kamptaki duruma karşı “Social distancing is a privilege” sloganı ile protesto eylemi yaptı. Kampta kalan insanlar sesleri duyulduğu için çok mutlu oldular ve eylemcilerle birlikte sloganlar attı. Hep birlikte daha güvenilir barınma yerleri, daha fazla yiyecek ve hijyen ürünleri talep edildi.