29 Eylül 2024 Pazar

Koçak'ın cenazesi Gazi Cemevi'nde 

Ölüm orucunun 297. gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak, Gazi Mahallesi'ndeki cemevine getirildi. Polis, cemevini ablukaya aldı. Burada açıklama yapan Avukat Topalkara, "Mustafa'yı basit taleplerini yerine getirmeyerek katlettiler, buz de buna tanığız" dedi. Koçak'ın Esenyurt'ta defnedilmesi bekleniyor.

"Adil yargılama" talebiyle İzmir Kırıklar 1 Nolu Hapishanesi'nde sürdürdüğü ölüm orucu direnişinin 297. gününde yaşamını yitiren Mustafa Koçak'ın cenazesi, sabah saatlerinde İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) ailesi tarafından alınarak İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarılmıştı. Koçak'ın cenazesi, Gazi Mahallesi'ndeki Gazi Cemevi'ne getirildi.

Koçak'ın, burada yapılacak törenin ardından ailesinin yaşadığı Esenyurt'taki bir mezarlığa defnedilmesi bekleniyor.

Koçak'ın cenazesinin getirilmesiyle birlikte cemevini ablukaya alan polis, giriş çıkışlara engel olmaya çalıştı.

AVUKAT TOPALKARA: MUSTAFA'YI KATLETTİLER, TANIĞIZ
Ailesi ile birlikte cemevinde bulunan Koçak'ın avukatı Oğuzhan Topalkara, Mustafa'nın gece saat 01.00 gibi yaşamını yitirdiğini, ancak kendilerine saat 03.00'ten sonra haber verildiğini aktardı.

Koçak’ın ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesini hatırlatan Topalkara, "Bu konuda kamuoyuna acil talebiyle çağrımızı yaptık. Ancak çağrılarımız karşılık bulmadı. Ve gece yarısı maalesef ölüm haberini aldık" dedi.
 
Koçak'ın taleplerinin çok basit olduğunu söyleyen Topalkara, "Adil yargılanma istiyordu. Kendisi hakkında yalan ifade veren ve bunu daha sonrasında itiraf eden kişinin tekrar dinlenmesini istiyordu. Adil yargılanma hakkının sağlanmasıydı. Mustafa'yı basit talepleri yerine getirmedikleri için katlettiler, bizde şuan bu katliamın tanıklarıyız" şeklinde konuştu.