26 Eylül 2024 Perşembe

Kobanê zaferinin yıldönümü coşkuyla kutlandı

Kobanê'ye yönelik Eylül 2014'te AKP-DAİŞ işbirliğiyle başlayan işgal saldırısına karşı 134 gün süren tarihi direniş coşkulu etkinliklerle kutlandı.

Kobanê halkı, Şehid Egîd Meydanı'nda zafer kutlaması gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı etkinliğe Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi, PYD, Kongra Star, Şehit Aileleri Kurumu, TKŞ, JKŞ ve CKŞ'nin de aralarında olduğu çok sayıda kurum da katıldı. Etkinliğe Tabqa, Minbic ve Sirrin ile çevre köylerden de katılım oldu. 

Etkinlikte konuşan Fırat Bölgesi Eş Başkanı Muhammet Şahin "Kobanê sadece bir halkın direnişi değil, tüm halkların direnişiydi. Kobanê tüm halklara umut oldu, dünyanın dört bir yanından gelen enternasyonal savaşçılarla vahşi DAİŞ çetelerini topraklarımızda yendik. Bu yenilgi DAİŞ için sonun başlangıcı oldu. Aynı zamanda yenilen Erdoğan'dı" dedi.

İşgalci Türk devletinin DAİŞ'in yenilgisinin ardından saldırılarına devam ettiğine vurgu yapan Şahin, "Erdoğan ve çetelerini yine yeneceğiz, kazanan biz olacağız. Tüm halklarımıza kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Kadın hareketi adına kürsüye çıkan Adile Kobanê, direnişte ölümsüzleşen savaşçıları andı. Kobanê, "Kobanê'nin kurtuluşu ve özerk yönetimin kuruluş yıldönümü tüm halkımıza kutlu olsun. Kobanê, şehitlerimiz, özgürlük savaşçılarımız ve direnişimizle tanındı. Bundan dolayı Fırat bölgesi halkına ve hepimize görev düşüyor ki, bu zaferi güçlendirelim" dedi.

Zaferin ardından devrime yönelik saldırılarının devam ettiğini dile getiren Kobane, "Bugün düşman yine saldırmak istiyor. Biz kadınlar düşmanın rolünü oynamasına izin vermeyeceğiz, haklarımızı ve devrimimizi savunacağız" şeklinde konuştu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) kutlamaya mesaj gönderdi. Kobanê direnişinde ölümsüzleşen şehitleri anan TKŞ şunları dile getirdi: "Şehitlerimizin ve halklarımızın can feda direnişi ile DAİŞ'i yendik. Bugün de kahraman şehitlerimizin izinde yürüyerek, birlik olup devrimimizi savunacağız. İşgal edilen kentlerimizi özgürleştireceğiz, yeni zaferler kazanacağız. Aynı direniş ruhuyla Efrîn, Girê Spî ve Serê Kaniyê'yi özgürleştireceğiz. Tüm şehit ailelerimizin, savaşçıların ve halklarımızın Kobanê zaferi kutlu olsun. Kobanê direniş ruhuyla işgalcileri yeneceğiz."

Kutlama, konuşmaların ardından coşkulu halaylarla ve marşlarla devam etti.