26 Eylül 2024 Perşembe

Kobanê şehidi Sibel Bulut Qamışlo'da anıldı

Kobanê'de şehit düşen komünist kadın savaşçı Sibel Bulut, Qamişlo'da anıldı. Anmada yapılan konuşmada, "Arîn Mîrxan ve Sarya Özgürlerin feda ruhu tüm dünyadaki mücadeleci kadınlara miras kaldı. İnanç ve feda ruhuyla şehit Sarya'nın mirasına sahip çıkacağız. Kadın komutanlığı hattının takipçisi olacağız" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ) üyeleri, MLKP/KKÖ'nün Rojava'daki ilk kadın şehidi olan Sibel Bulut'u (Sarya Özgür) andı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

'MÜCADELELERİNİN DEVAMCISI OLACAĞIZ'
Anmada ilk sözü Süryani Meclisi'nden Boutros Anter aldı. Anter, Serêkaniyê şehidi Kerem Pehlivan'ın (Demhat Günebakan) şehadet vesikasını gelemedikleri için ailesi adına aldığını hatırlattı, "Rojava devrimi, şehitlerimizin kanıyla yaratılmıştır. Onlar sayesinde bugün topraklarımız özgürdür. Bir kez daha söz veriyoruz, şehitlerimizin bıraktığı mücadelenin devamcısı olacağız" dedi.

'SARYA’NIN KADIN KOMUTANLIĞI HATTININ TAKİPÇİSİYİZ'
Anmada JKŞ adına yapılan konuşmada, Bulut'un Rojava kadın devrimi savunmasında yer aldığı hatırlatıldı, komünistlerin ilk kadın şehidi olduğu vurgulandı. IŞİD çetesinin 2014 yılında Kobanê'ye yönelik işgal saldırısının hatırlatıldığı konuşmada, "Bu büyük saldırının ardından binlerce YPG, YPJ, MLKP savaşçısı, yüzünü Kobanê'ye döndü. Onların kanıyla Kobanê özgürleşti" denildi. Kadın savaşçıların Kobanê'deki direnişleriyle öne çıktığı belirtilen konuşmada, "Yüzlerce kadın savaşçı, erkek egemen DAİŞ zihniyeti karşısında özgür kadının tarihini yazdılar. Arîn Mîrxan ve Sarya Özgürlerin feda ruhu tüm dünyadaki mücadeleci kadınlara miras kaldı. Biz JKŞ olarak bir kez daha tekrarlıyoruz, inanç ve feda ruhuyla şehit Sarya'nın mirasına sahip çıkacağız. Kadın komutanlığı hattının takipçisi olacağız" diye belirtildi.

'ATEŞ ÜSTÜNDE SEVEREK YÜRÜYECEĞİZ'
TKŞ adına yapılan konuşmada ise Che Guevara'nın, "Bir devrimci başkasına atılan tokadı kendi yüzünde hissedendir" sözü hatırlatıldı ve şöyle denildi: "Biz komünistler, mazlumların acılarını ve özlemlerini içimizde hissederek, devrimci mirasımızdan, şehitlerimizden ve tarihimizden öğrenerek ilerliyoruz. Partimiz Rojava'daki halkların feryadına tereddütsüz şekilde koştu, devrimin büyütülmesinde rol üstlendi. Baran Serhat yoldaş, zindandan çıktığında yüzünü hızla Rojava'ya döndü, mücadeleyi omuzlamaya girişti. Baran yoldaş bize şunu öğretti, 'Şehitlerin yolu aydınlıktır, sadakat, fedakarlık ve onurdur.' Devrimci mücadele, ateş üstünde yürümeye benzer, severek yürüyeceğiz."

Sibel Bulut'un Rojava'daki ilk komünist kadın şehit olduğu hatırlatılan konuşmada, "Sibel yoldaş Kobanê savaşında yer almak için kendini ilk öneren yoldaşlardandı. Bir komünist kadın komutan olarak sokak sokak direnişin büyütülmesinde yer aldı. Dersim'den İstanbul'a, Eskişehir'den Serê Kaniyê'ye, Efrin'den Siluk'a, Rakka'ya baktığımızda şehitlerimizi göreceğiz. Şehitlerimizin aydınlattığı yolda, tüm engellemelere ve zorluklara rağmen yılmadan, onlardan aldığımız güç, azim ve kararlılıkla yürüyeceğiz" diye belirtildi.

Konuşmanın devamında, Rojava devrim savunmasında ölümsüzleşen komünistlerin mücadelelerini sürdürme sözü verildi. Şehitleri daha güçlü sahiplenme ve mücadeleyi büyütmeye çağrısı yapıldı.

Konuşmaların ardından CKŞ'li gençlerin oluşturduğu müzik grubu, şehitler anısına yazılan şarkıları seslendirdi.