29 Eylül 2024 Pazar

Kobanê davası ertelendi

Kobanê davası tutsak siyasetçilerin öğleden sonraki oturuma katılmayacağını söylemesi üzerine duruşma yarına ertelendi. 

DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 20'si tutsak 108 ismin yargılandığı Kobanê davasının 17'nci duruşması, verilen bir günlük aranın ardından 3'üncü oturumuyla Sincan Hapishane Kampüsü'nde görüldü.

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından görülen davanın duruşmasına HDP Milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Murat Çepni ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri katıldı.

Sincan Hapishanesinde tutsak siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı hapishanedeki siyasetçiler ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Bir polisin, duruşma salonuna giren tutsak siyasetçilere yönelik sarf ettiği, "Dört duvar arasında olmalarına rağmen bizden çok daha neşeliler" söylemi dikkat çekti.

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşma, diğer mahkemelerden dosyaya eklenen evrakların okunmasıyla devam etti. 

Sonrasında duruşmaya 13.45'e kadar ara verildi. Bu sırada tutsak siyasetçiler, öğleden sonra duruşmaya katılmayacaklarını ifade etti. Verilen aranın ardından, okunması gereken evrakları tamamlamayan mahkeme heyeti oturumu sonlandırdı.

Duruşma, yarın devam edecek.