27 Eylül 2024 Cuma

Kızılay, 8 milyon dolarlık bağışı Ensar'a aktarmış

Elazığ depreminin hemen ardından para yardımı için çağrı yapan Kızılay'ın, iki yıl önce Başkentgaz'ın yaptığı 8 milyon dolarlık bağışı Ensar Vakfı'na aktardığı ortaya çıktı.

Elazığ depreminden bir kaç saat yaptığı para yardımı çağrısıyla büyük tepki çeken Kızılay, Başkentgaz'ın yaptığı 8 milyon dolar bağışı, yurlarındaki cinsel istismarla gündemden düşmeyen Ensar Vakfı'na aktardı.

Başkentgaz, paranın 7 milyon 925 bin dolarının Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde Ensar'a verilmesi şartıyla Kızılay'a bağışladığı. Kızılay da bu parayı Ensar Vakfı'na bağışladı.

Haberin, Kripteks dergisi ve gazetta9.com'un Genel Yayın Yönetmen Celal Eren Çelik'in Twitter hesabından paylaşılmasının ardından Kızılay Genel Müdürlüğü de Ensar Vakfı'na yaptığı bağışın belgesini yayınlamak zorunda kaldı.

Özelleştirilerek Torunlar GYO'ya satılan Başkentgaz'ın bağış şartını içeren belgede şu bilgiler yer alıyor: "Kurumunuz hesaplarına 27.12.2017 talihinde aktarılan 8.000.000 USD'lık bağış tutarının 75.000 USD'lık kısmının Demeğiniz faaliyetlerinde, kalan 7.925.000 USD bakiye tutarın ise Derneğiniz ile Ensar Vakfı arasında yapılacak protokol kapsamında yurt inşaatında kullanılmasına muvafakat ettiğimizi, bu amaçla belirtilen tutarın Ensar Vakfı hesaplarına aktarılması ve yurt inşaatı sürecine ilişkin olarak Derneğinizin hukuki, mali ve idari hiçbir sorumluluğunun olmayacağını kabul ve taahhüt ederiz."

29 Aralık 2017 tarihli belgede, Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un imzası bulunuyor.