29 Eylül 2024 Pazar

Kırıklar Hapishanesindeki açlık grevine ikinci grup katıldı

Kırıklar F Tipi Hapishanesinde ağır hasta tutsakların sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine ikinci grup da dahil oldu.

Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesinde bulunan ağır hasta tutsaklar Zeki Bayhan, Ramazan Çelik ve Yücel Kızmaz, hapishanede yaşanan hak ihlallerine karşı 28 Ağustos'ta süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattıklarını duyurmuştu. Bugün ise hasta tutsak İbrahim Tikan yakınlarına gönderdiği mektupla 5 Eylül'de, Behram Sağdıki ve Mehmet Faruk Araz'ın içinde bulunduğu ikinci grubun da greve dahil olduğunu aktardı.

'UYGULAMALAR DEVAM EDİYOR'
Tutsakların farklı odalarda tutulması, 3 hasta tutsağın aynı odada tutulması, havalandırmaların üslerinin tellerle kapatılması, spor ve sosyal etkinliklerin kısıtlanması uygulamalarının kaldırılması talepleriyle açlık grevine başlamıştı. Bir önceki Hapishane Birinci Müdürü Haydar Ali Ak'ın getirdiği bu uygulamaların devam ettiğini, yeni gelen müdürünün izin de olması nedeniyle sorunun çözülmediğini bildiren tutsaklar, kamuoyuna eylemin ölüm aşamasına gelmemesi için duyarlılık çağrısında bulundu.

Tutsaklar koşularda iyileşme olmaması durumunda, üçüncü grubun da 12 Eylül pazartesi günü açlık grevine başlayacağını duyurdu.